LOADING

Type to search

Actualitat

Les obres del camp de rugbi provoquen disputes amb els veïns

Nou camp de rugbi de Pins Vens

Un pèrit independent ha donat la raó a l’Ajuntament en el litigi que mantenia amb els veïns del carrer Pintor Marià Carbonellopis en relació a les obres del nou camp de rugbi, que es preveu inaugurar a mitjans del mes d’octubre. El camp s’està construint a la zona de Pins Vens i dotarà al Club Rugby Sitges d’unes magnífiques instal·lacions –proporcionals al seu excels nivell– i podran deixar enrere més de vint anys de barracons i aigua freda als vestidors.

Alguns dels veïns asseguraven que el moviment de terres, provocat per la potent maquinària utilitzada, va provocar esquerdes a l’interior dels seus habitatges, fet que va provocar discrepàncies entre veïns i consistori. L’Ajuntament, en canvi, no hi veia relació, basant-se en les afirmacions de l’equip director de les obres, tot i que per sortir de dubte va oferir un pèrit especialista per a la supervisió de les possibles afectacions. El tècnic, després de revisar sis habitatges i les zones comunes, va determinar que en cinc de les cases i les zones comunes, les esquerdes no tenien relació amb les obres. En la sisena tenia dubtes, i l’Ajuntament ha optat per fer-se càrrec de la reforma, que començarà en els pròxims dies.

Ajuntament i veïns havien de fer una trobada a mitjans del mes de març, que no es va poder realitzar a causa de la irrupció de la pandèmia. Per tal de poder rebre totes les queixes i propostes van habilitar un correu electrònic. Per als veïns, això no era suficient i van elevar les seves demandes al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i el Síndic de Greuges, presentant un document en què es queixaven de la manca d’informació per part de l’Ajuntament, i que ningú els informés de l’abast real de les obres. A aquesta reclamació s’hi afegien les conseqüències ambientals del projecte per la destrucció d’una zona natural i també reclamaven un peritatge dels edificis, i les repercussions lumíniques i acústiques del camp sobre els habitatges. 

Aquesta insatisfacció del veïnat ve de lluny. No estan gens contents amb les actuacions de la regidoria de Via Pública a la zona, amb “parcs i jardins descuidats, i amb la manca d’informació que han tingut per part de l’Ajuntament respecte d’aquesta obra”. Després de diversos mesos aguantant moviments de terra, soroll i pols els queda la sensació que ningú els ha tingut en compte, ni per poder donar l’opinió de com havia de ser la zona exterior del nou estadi. En aquest sentit reclamen la pavimentació de la zona de fora l’estadi, que limita amb el carrer Pintor Marià Carbonellopis. L’actual equip de Govern és reticent a posar ciment, i plantarà arbres i enjardinarà els pocs metres de vorera que hi ha entre el carril i la xarxa del camp de rugbi.

En aquest sentit hi ha veïns, que farts de la situació, volen optar per fer una protesta el dia de la inauguració de l’estadi. No tots hi estan d’acord, ja que el què hauria de ser un gran dia pel Rugby Club Sitges podria quedar embrutat per aquesta protesta veïnal, però vista la manca d’informació per part de l’Ajuntament no es descarta res.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure