LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les residències reprenen les visites

Una de les visites als jardins de l’Hospital

L’aturada de visites ha durat una setmana. Avui mateix, les tres residències de gent gran de Sitges (l’Hospital de Sant Joan Baptista, Las Magnolias i Sitges Park) i la Fundació Ave Maria han activat els seus serveis per reprendre les visites dels familiars, després que el Departament de Salut hagi emès un comunicat en què treu Sitges de les mesures restrictives que va implantar fa vuit dies en l’àmbit de la gent gran i els centres amb pluridiscapacitats.

Les noves mesures de Salut separen els centres que estan en les zones de brots (com l’àrea metropolitana, el Segrià i part de l’Alt Empordà) de la resta. Per tant, els centres de Sitges deixen de tenir les limitacions especials que van patir la setmana passada, quan des del mateix Departament van restringir els moviments a les residències de només tres municipis catalans: l’Hospitalet, Cornellà i Sitges, a més dels del Segrià. Salut no va aclarir perquè va incloure Sitges en aquest grup de municipis afectats, malgrat que el municipi presenta uns nivells de contagi inferiors a la mitjana catalana.

Ara, amb les noves mesures, les tres residències de Sitges admeten les visites dels familiars i també els nous ingressos de persones als centres. Les residències locals han mostrat la seva satisfacció per la nova mesura, ja que durant vuit dies han hagut de fer passes enrere i tornar al sistema de videotrucades que van utilitzar durant els mesos del confinament per posar en contacte residents i familiars. Tots tres centres estan contactant amb les famílies per a la represa el servei. La setmana passada, el director de Sitges Park, Goyo Moliner, havia enviat una queixa a Salut davant les mesures restrictives no justificades pel Departament.

Notícia relacionada:
Les residències de gent gran tornen a tancar portes (13 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)