LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les terrasses recuperen moviment, amb la vista posada en l’estiu

El Xiringuito, avui al migdia
La terrassa de la Fira, avui al migdia

Bona part de la vida turística d’aquest estiu passarà a les terrasses. I les esperances del sector de restauració passen per explotar-les al màxim possible, malgrat que els resultats, previsiblement, quedaran lluny del que són habituals en qualsevol altre estiu. El Gremi ja ha mogut fitxa i ha proposat a l’Ajuntament una ocupació provisional de la Ribera; el consistori no ha donat el vist-i-plau (si més no, fins ara), tot i que sí que ha obert un canal per a que els establiments que vulguin ampliar espai puguin sol·licitar-ho.

Avui han obert les terrasses –amb limitacions–, gràcies a l’accés a la fase 1. El canvi de fase ha permès als propietaris dels establiments tornar a obrir les persianes, tot i que amb les limitacions d’un màxim del 50 per cent d’ocupació. Hi ha hagut moviment ja des de primera hora en alguns establiments, que posava de manifest les ganes d’alguns clients de tornar a seure-hi i la imperiosa necessitat dels seus titulars de tornar a servir i, per tant, a facturar.

Però la mirada dels establiments està posada en els mesos vinents, quan s’avanci més amb la desescalada i Sitges rebi turistes i visitants de proximitat. Les limitacions d’espai –més enllà del que permetin les properes fases– impossibilitaran funcionar com és habitual. I això, junt a que hi haurà menys moviment, tindrà repercussions econòmiques, tant entre els propietaris, com els treballadors i les empreses distribuïdores.

Per aquest motiu, el Gremi d’Hostaleria ha fet una proposta a l’Ajuntament per ocupar els 350 metres de la Ribera que van de l’avinguda Sofia fins al monument del Greco. La proposta preveu la instal·lació de cent carpes de 3 x 3 metres cadascuna, que acollirien serveis tant de bar com de restauració. La iniciativa preveu que tots els espais tinguessin la mateixa imatge amb parets i barres de fusta per tal d’oferir una imatge homogènia i atractiva. També les cadires i taules serien iguals.

L’Ajuntament encara no ha respost explícitament a aquesta petició, tot i que s’ha rebut amb un cert escepticisme. El consistori, en canvi, sí que està disposat a estudiar les peticions dels establiments i acceptar que, excepcionalment, es puguin fer ocupacions majors del que marquen les actuals llicències per compensar la situació generada per la Covid-19.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha obert avui mateix un període de sol·licituds, en què els titulars d’establiments poden tramitar les seves sol·licituds a través d’una proposta per correu electrònic. Tant els regidors d’Activitats, Eduard Terrado, com el de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, s’han reunit amb els representants del Gremi i s’han mostrat disposat a estudiar les seves propostes, sempre que respectin les mesures de distància i seguretat.

Proposta d’ocupació de terrasses feta pel Gremi

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA