LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les terrasses tindran més facilitat per obrir

La terrassa del Parrots, a la plaça de la Indústria, el passat dilluns, primer dia de reobertura

Els bars i restaurants que vulguin incorporar terrasses a la via pública no caldrà que esperin la conformitat de l’Ajuntament. I els que ja en tinguin i vulguin ampliar espai també podran tirar per la via directe. En tots dos casos, només necessitaran efectuar una comunicació reglamentària prèvia a l’Ajuntament i elaborar un certificat d’autoresponsabilitat. El consistori, a més, aplicarà descomptes del 75 per cent en el pagament de les taxes.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, ha signat aquesta tarda un decret que aporta facilitats als titulars de bars i restaurants i, sobretot, els evita estar condicionats per la sempre feixuga i lenta maquinària administrativa municipal. La iniciativa ha estat rebuda amb satisfacció pel Gremi d’Hostaleria, ja que aporta facilitats a un sector que està patint la crisi econòmica de manera pronunciada, després de dos mesos tancats i haver pogut obrir amb restriccions del 50 per cent de l’aforament, segons la normativa de l’Estat.

Gràcies a aquesta mesura, els titulars que tinguin terrasses podran ampliar –responsablement– la seva superfície sense esperar l’Ajuntament. Amb tot, el consistori acabarà limitant els casos que s’hagin excedit. La decisió permetrà als bars i restaurants puguin col·locar cadires i taules més enllà dels límits que tenen marcats. D’aquesta manera, compensaran parcialment la pèrdua que suposa la reducció de l’aforament al 50 per cent (si bé, no tots l’estan complint).

El decret signat per l’alcaldessa també dóna permís d’obertura més enllà de les 11 de la nit. A partir d’ara, els bars tindran permís fins les 23.30 hores i els restaurants fins la mitjanit. Els divendres i dissabtes el permís serà fins la 1 de la matinada.

Aquesta setmana s’havien produït diferents interpretacions en l’hora de tancament de les terrasses, ja que la Policia Local havia comunicat, a les 23 hores a alguns establiments que havien de tancar, perquè és l’hora de finalització de les sortides de confinament. L’accés a fase 1, però admet dobles lectures. Alguns responsables de bars i restaurants s’havien queixat de l’acció de la Policia. L’ordre municipal també inclou una altra mesura, que havia estat reclamada pels sectors econòmics i que ha estat aplaudida: la reducció del 75 per cent d’ocupació de via pública. El pagament, amés, s’efectuarà a finals d’any i no per avançat, com es feia fins ara. Aurora Carbonell va avançar ahir al vespre aquestes mesures al president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber.

Condicions per a la reobertura de les terrasses (Fase 1)

  • L’aforament de les terrasses s’ha de reduir al 50% respecte de l’última llicència municipal autoritzada (2019).
  • Cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre taules i s’ha de garantir en tot moment les mesures sanitàries i de seguretat.
  • La màxima ocupació serà de 10 persones per taula o agrupació de taules.
  • No es poden col·locar vetlladors (barrils).
  • No es podran obrir al públic les terrasses cobertes tal com es defineix a l’ordre ministerial.
  • Es recomana prioritzar i fer servir l’ús d’estovalles d’un sol ús.
  • Caldrà netejar taules, cadires i estris amb profunditat per evitar possibles contagis.
  • Els establiments hauran de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics, entre d’altres condicions.
  • Cal deixar una franja lliure pel pas de vianants i alhora mantenir la distància de seguretat entre vianants i usuaris de terrasses. 
  • En cas d’aglomeracions de gent que no permetin mantenir les distancies de seguretat, les terrasses s’hauran de desmuntar immediatament sense que hi hagi una ordre expressa d’un agent de l’autoritat. Si es detecta que aquesta norma s’infringeix, l’Ajuntament pot obrir un expedient per inhabilitar la llicència de terrassa i imposar sancions.

Notícies relacionades:
La vida torna a les terrasses de Sitges (20 de maig de 2020)
Les terrasses recuperen moviment amb la vista posada en l’estiu (18 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA