LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Les xifres d’ingressats a Sant Camil arriben a mínims de mitjans de març

L’hospital ribetà, que no abaixa la guàrdia, està iniciant progressivament el seu particular procés de tornada a la normalitat precoronavirus

Existia preocupació. El personal sanitari de Sant Camil temia que la tornada a la feina dels treballadors de sectors no essencials pogués contribuir a generar un possible rebrot de contagis de coronavirus al territori. Però les xifres han acabat indicant tot el contrari: no només no hi ha hagut cap tendència a l’alça, sinó que el nombre d’ingressats s’ha reduït fins a mínims que no es veien des de mitjans de març (27).

L’hospital ribetà té la sensació que ja ha superat el primer embat de la malaltia. De fet, ja està iniciant el procés de recuperació de la normalitat amb el restabliment tant dels horaris habituals del personal com de les consultes mèdiques no vinculades a la Covid-19, que fins ara havien quedat totalment aturades o activades sota mínims i només per a actuacions d’urgència.

És la primera vegada des de l’inici de la pandèmia que a Sant Camil veuen tenir la situació controlada. I aquest clima d’estabilització, que vol fugir de qualsevol triomfalisme i relaxació, també tindrà conseqüències amb les comunicacions diàries que emet el centre hospitalari. A partir d’aquesta setmana, només enviarà dades d’ingressos, altes i defuncions per coronavirus els dilluns i els dijous. L’arribada a la nova normalitat ja és una mica més a prop.