LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’Hospital posa la barrera al virus i confirma que no té cap contagi

Moment d’oci al jardí de la residència, fa deu dies

L’Hospital de Sant Joan Baptista ha confirmat que no té cap cas positiu ni entre les 84 persones de la seva plantilla ni entre els seus 105 residents. Les darreres proves es van conèixer dijous a la tarda i mantenen els mateixos resultats de les dues tongades realitzades les setmanes anteriors.

L’Hospital ha realitzat les proves en tres fases, per tal d’administrar els tests a mida que els rebien. Els primers 60 tests que van disposar, a començament d’abril, els van destinar al personal de la residència que estava en contacte amb els usuaris, com ara cuidadors, cos tècnic, comunicació o recepció. Com els residents feia més d’un mes que només tenien contacte amb aquest personal, si havien estat contagiats només podia ser a través d’ells. Els 60 resultats van ser negatius; per tant, de manera implícita indicava que els residents no havien rebut la transmissió de cap simptomàtic.

Dies després es va fer el mateix amb nou tests més, que també van donar negatiu. Vuit es van destinar a membres del personal i un a una usuària que tenia problemes respiratoris que podien adduir a una possible cas de Covid-19. Tots nou també van donar negatiu, també el de la usuària.

La fase següent va ser ampliar els tests a la quinzena de membres del personal que no tenien relació directa amb els usuaris, però sí amb els altres treballadors.

Tan bon punt el centre va poder rebre més proves, va iniciar el procés de fer-les al centenar de residents que hi té. Ho va fer en diversos dies i els darrers resultats han arribat aquesta setmana. No hi ha cap positiu.

La confirmació de les dades suposa un aval a la gestió que està duent a terme l’Hospital. Des d’un bon principi, el centre va implantar diverses mesures destinades a tallar el contacte dels residents amb l’exterior. La disponibilitat d’amplis espais, tant interiors com exteriors, han facilitat la feina i ha fet suportable el procés per als residents.

La vida aquestes setmanes a l’Hospital és la pròpia d’una illa amb vida intensa al seu interior, però sense relació amb l’exterior, més enllà de les celebrades videoconferències dels residents amb els seus familiars. Fins i tot, fa uns dies, tècnics del Departament de Salut van voler fer una visita per conèixer el funcionament de la residència i des de la mateixa direcció se’ls va no podrien entrar a la zona dels usuaris, tot i anar protegits. Aquesta setmana, els residents han pogut celebrar Sant Jordi, amb roses (obsequi de la floristeria Kizuna) i llibres (proporcionats per la Regidoria de Cultura) i un menú culminat amb un pastís i moscatell. També aquesta setmana, els residents han continuat rebent les cartes i dibuixos que envien electrònicament els néts als seus avis i que il·lustren la voluntat col·lectiva per tirar endavant.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA