LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’obertura de platges s’inicia amb la polèmica per la prohibició de practicar esports al mar

Un grup de surfers, dissabte a les 8 hores

La majoria de platges de Sitges obren avui com a zones de passeig i pràctica de l’esport a la sorra. Però encara estaran tancades per prendre el sol, el bany i per la pràctica d’esports dins de l’aigua. La decisió del consistori que no es puguin fer esports individuals dins del mar, tal com es fa a terra, ha provoca diverses crítiques per part dels col·lectius surfistes de Sitges i, fins i tot, de la Federació Catalana de Surf.

A partir d’avui, les platges de Sitges estaran obertes i s’hi podrà passejar i fer esports individuals a la sorra, com córrer o ioga. La mesura va ser presa per l’Ajuntament la setmana passada dins del procés progressiu de desconfinament. Altres municipis de Catalunya ja van obrir les platges diumenge 26, quan va començar a sortir la canalla, i a les Botigues, per exemple, es va produir la situació que dins del terme municipal de Sitges no s’hi podia accedir, però unes mestrs més enllà, a Castelldefels, sí. L’obertura de platge d’avui, però, no serà total, ja que les compreses entre elPic Nic i Benaprés estaran tancades per manca de sorra.

Ara amb l’obertura decretada per l’Ajunament, les platges tornaran a ser accessibles, després que hagin estat tancades des de la implantació de l’Estat d’Alarma, el 14 de març. Però, la polèmica no s’acaba aquí, ja que els surfers i altres col·lectius d’esports nàutics reclamen poder practicar esports al mar de manera individual, tal com es fa al passeig. L’Ajuntament manté prohibit, a hores d’ara, fer surf, paddel surf i altres activitats esportives dins del mar.

La mesura ha generat incomprensió i enuig entre aquests esportistes, que la consideren discriminatòria respecte els corredors o els ciclistes, que des de dissabte, poden sortir unes hores al dia a fer esport, segons marca la nova fase del Govern de l’Estat. La decisió de la pràctica d’esports al mar correspon als ajuntaments. El de Sitges –com el de Barcelona, Cubelles o Badalona, per exemple– mantenen la prohibició, a diferència d’altres, que sí que l’han autoritzat. Tot i això, dissabte es van veure a primera hora del matí uns quants surfers amb les seves taules a la platja de la Bassa Rodona apofitant les onades petites que hi arribaven.

L’Ajuntament ha apuntat que valorarà l’evolució de la situació i decidirà en els propers dies quan es pot obrir la platja també per a activitats esportives.

Notícies relacionades
El passeig incorpora carrils per a persones per afavorir la mobilitat
Els corredors prenen el passeig
Les platges tornaran a obrir dilluns

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA