LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’ocupació els hotels es redueix a la meitat

L’hotel Calípolis, a finals de juliol.

L’ocupació de places d’allotjament a Sitges –hotels, habitatges i càmping– durant els mesos de juny, juliol i agost no ha arribat a la ja inaudita previsió del 50 per cent que es preveia en començar aquesta atípica temporada. El mes d’agost amb un 65 per cent d’ocupació ha incrementat el total trimestral, que se situa en el 48,6 per cent.

La tímida i esglaonada obertura dels hotels en el mes de juny, la cadena de cancel·lacions en funció dels missatges de governs estrangers sobre les recomanacions de no visitar Catalunya o Espanya van marcar un inici convuls. El juliol semblava remuntar i el turisme nacional i un tímid turisme estranger fidel a la cita amb Sitges, sembla que ha permès aixecar les xifres. Però ha estat l’agost el mes que ha portat major ocupació.

Així i tot, el sector ha reduït el preu mig de pernoctació a la vila i es contempla un efecte multiplicador en les pèrdues, tant per la reducció d’ocupació com per la reducció dels preus. Només un hotel, membre del Gremi d’Hostaleria no ha obert les portes, l’hotel Capri; i un altre ha tancat en el mes d’agost, l’hotel Galeón.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un article sobre l’impacte de la crisi de la Covid-19 en els hotels de Sitges, amb dades detallades per mesos. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡ el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

També pots veure