LOADING

Type to search

Actualitat

L’oferta escolar per al curs 2021-2022 potencia el seguiment individualitzat i el treball cooperatiu

Jornada de portes obertes al Maria Ossói

En les darreres dècades s’ha ampliat i diversificat l’oferta escolar a Sitges i Sant Pere de Ribes, per l’increment d’escoles i per la diferenciació de projectes en cada una d’elles. Les famílies, sobretot quan correspon escollir la primera escola, es troben amb un ventall molt ampli de projectes educatius, tots ells amb la mateixa missió: garantir l’excel·lència en l’aprenentatge, el creixement personal i la sociabilitat de l’infant.

«La formació és un procés individual, que cal adaptar a cada alumne i cada família, per tant no hi ha un model únic», assenyala Ramon Beringues, director de l’Escola Pia de Sitges.

Els projectes institut-escola són una de les darreres iniciatives de l’escola pública. A les Roquetes s’ha engegat amb alumnes de l’escola Mediterrània i el futur nou equipament de l’Institut Xaloc, com a exemple. L’Escola Pia, com el Lycée Français Bel Air i la British School of Barcelona (BSB) basen el seu model en la continuïtat, la interrelació entre infants i joves i els avantatges d’una formació continuada. Actualment conviuen diferents models educatius, basats en competències, ensenyament per matèries i models mixtes, en què es potencia l’empoderament dels infants, és a dir, la participació activa en el seu propi aprenentatge.

El període de preinscripció per alumnes d’educació infantil (P3) aquest any és del 15 al 24 de març, abans, les escoles locals obren les seves portes a les famílies per presentar els seus projectes educatius, les instal·lacions i l’equip de professionals que fa possible els seus objectius (vegeu infografia). En aquesta edició en un doble format, presencial i virtual, en què les famílies poden conèixer totes les propostes. A més, en la majoria, també es pot demanar una entrevista personal, un any després que la irrupció de la pandèmia va obligar els centres a desprogramar les portes obertes, en la majoria de casos i es va ajornar el període de matriculacions.

El context és diferent i també nou. I tots els centres s’han adaptat. L’Oficina Municipal d’Educació també va oferir el passat dimarts una sessió d’orientació per a les preinscripcions, que solia omplir les sales, i s’ha realitzat en format telemàtic. Les novetats són ja presents: mesures sanitàries, reducció del nombre d’alumnes per aula i dos plans pilot, a l’escola Agnès i al BSB dels espais Kiss&Go, un aparcament ràpid davant els centres escolars per deixar els infants.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure