LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Matins amb moviment, tardes desertes

Cues als establiments alimentaris d’Artur Carbonell, dissabte al matí

La Setmana Santa que finalitza avui ha presentat postals diverses i contraposades. Amb uns carrers silenciosos i una Ribera buida, l’accés als establiments que venen productes de primera necessitat ha atret el moviment humà durant els matins de divendres, dissabte i diumenge. En la immensa majoria de casos era per part de gent que anava a fer les seves compres; en altres (minoritaris), resultava l’excusa per sortir de casa. En aquests casos, la Policia Local ha estat implacable i ha posat 91 denúncies per incompliments.

Les cues a supermercats, fleques, estancs i altres establiments oberts han estat aquests dies més nombroses que els tres dissabtes anteriors, que és el dia de la setmana que convoca més gent als comerços des que va començar l’Estat d’Alarma. La concentració de més dies festius ha motivat que més gent hagi freqüentat les botigues obertes. En alguns casos, s’han registrat cues superiors a les dels anteriors dissabtes. Però no només dissabte, sinó també dijous tarda, divendres i, en alguns casos, diumenge hi ha hagut moviment als comerços. Els matins de tots aquests dies festius han mostrat un moviment rellevant de gent al carrer en una postal no sempre compatible amb el confinament.

El Passeig de Vilafranca, divedres a la tarda

Per contra, les tardes han estat desertes i els carrers, plenament silenciosos, llevat de comptades excepcions. Aquesta també ha estat la imatge que ha dominat al passeig de la Ribera i el passeig Marítim, habitualment plens a vessar durant la Setmana Santa.

Entre dijous i diumenge, la Policia Local ha interposat 91 denúncies a persones que s’han saltat el confinament. En total, des que van començar els controls, ara fa quatre setmanes, els agents municipals n’han posat 412. Durant aquests dies de Setmana Santa, la Policia Local ha plantat cinc controls fixes al dia, a més del suport d’una patrulla de paisà. Dimecres van efectuar la primera detenció per incompliment del confinament (per resistència als agents) i divendres, la segona, en aquest cas a un reincident que havia estat denunciat quatre vegades durant l’Estat d’Alarma.

Notícies relacionades:

La Policia Local deté un reincident després de denunciar-lo quatre vegades

La Policia Local efectua la primera detenció per incompliment

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA