LOADING

Type to search

Esports

Neix el cinquè club nàutic sitgetà

El Club Nàutic Port de Sitges esdevè el cinquè club nàutic de la vila; es va presentar, ahir dijous al vespre, en un acte a l’hotel del port que va despertar la il·lusió dels amants del Port i del mar

La Junta Directiva del Club Nàutic Port de Sitges

El cinquè club nàutic de Sitges ja és una realitat. Ahir dijous al vespre, a l’hotel Port de Sitges, va néixer el Club Nàutic Port de Sitges que se suma al Club Nàutic de Sitges, Club de Mar, Club Nàutic Garraf i Club Marítim Port Ginesta. Sitges té el privilegi de ser la població catalana amb més clubs nàutics i amb més ports esportius.

La sala del nou club, a les instal·lacions del L’hotel va quedar petita: la gent del Port que estima el mar necessitava aquest nou projecte.

El nou Club neix amb el clar objectiu de consolidar un projecte nàutic-esportiu per a tots els navegants, usuaris, empresaris, treballadors i veïns del Port de Sitges. El projecte del Club Nàutic Port de Sitges l’ha liderat l’exalcalde de Sitges Jordi Baijet, que destaca que «després de gairebé 50 anys d’existència del nostre port no hem estat capaços de consolidar un entorn esportiu i social com mereix el Port d’Aiguadolç i tots aquells que ens agrada el mar i les seves activitats, però també aquells que estimen i gaudeixen del Port, sempre l’hem trobat a faltar».

Diversos han estat els intents de constituir un club de navegants. Fernando Casanovas, Federico Gonzalez, Antonio Fernández o Manel Companys, ho van intentar creant, entre d’altres amb entitats, Pantalán 1000, Club de Vela Aiguadolç, Club Nàutic d’Aiguadolç, Club Marítim d’Aiguadolç o RegataSitges, però no van poder consolidar la seva supervivència. Totes aquestes iniciatives van tenir el seu moment de glòria, breu i efímer, sense arribar a una solidificació perquè poguessin arribar a l’actualitat.

Baijet afegeix que «al llarg d’aquests anys i després de meditar-ho molt he assumit la responsabilitat de liderar aquest projecte. Crec que el nostre Port, la seva gent i la seva història són raons suficients per impulsar una vegada més la creació d’un club nàutic».

L’esperit, la raó i la il·lusió del Club serà impulsar els esports nàutics, promocionar les activitats nàutiques, crear uns espais de convivència per als amants dels esports nàutics i les seves famílies, organitzar regates, activitats i esdeveniments. Serà també una prioritat donar suport a tot el que faci referència a la formació, a les escoles que desenvolupen la seva tasca en el Port, així com la col·laboració amb la promoció del Port, de les seves empreses i activitats relacionades amb el turisme nàutic.