Sitges, 19 d'Agost de 2018 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 13:32 h

Perfils Locals: Josep Van Gorkom i Martí Sàez

“La gent jove aporta frescor”

Fotografia: Martí
Joan Tutusaus/21/12/2013 13:220 comentaris

Aquesta diumenge al Prado hi haurà la primera de les tres representacions dels Pastorets a la carta que ha preparat enguany l’Associació Teatral els Pastorets de Sitges. A la carta, perquè hi haurà tres repartiments, i tres direccions. La del segon dia, per Sant Esteve a les 19h, seran els Pastorets Joves, i estaran dirigides per dos joves veterans de la sarsuela pastoril: en Josep Van Gorkom i en Martí Sàez.

 
Pregunta.- Com us van embolicar?
 
Josep.- Per Festa Major, que la Carme Almirall se’ns va acostar i ens ho va dir. I recordo a en Martí dient-li “Carme, primer Festa Major, després ja pensarem en Pastorets...”. I des d’aleshores ha estat un no parar, perquè ens vam implicar de seguida.
 
P.- Això vol dir que el repartiment l’heu buscat vosaltres...
 
J.- Sí, gairebé la totalitat, a partir de gent que ho feia l’any passat, de gent que coneixem...
Martí.- De gent que fa temps que fa Pastorets. Com que hi ha pocs papers joves, és una oportunitat.
 
P.- Els papers que habitualment fa gent més gran han hagut de traspassar-se...
 
J.- Sí, ja ho vam fer l’any passat, però dirigits pels directors. Enguany, però, ens ha tocat embolicar-nos a nosaltres, el que és una experiència molt profitosa, perquè quan estàs a l’escenari no et fas càrrec de la feinada que hi ha al darrera, ni que hauràs d’anar a reunions de vestuari, de maquillatge, d’escenografia, d’il·luminació... No s’acaba la llista! I de dirigir, que tu has d’anar a tots els assajos.
M.- A l’assaig tothom et pregunta de tot, i a més has d’assajar el teu paper. És de bojos, ara entens quan els directors diuen que no poden més!
J.- I és molt interessant poder representar els papers dels grans: portem tants anys que ja ens els sabem, i tenir la oportunitat de fer-los és molt interessant.
 
P.- El més gran dels vostres té divuit anys...
 
J.- Sí, jo i el Sergi. I la més petita té set.
 
P.- Com és dirigir a gent jove?
 
M.- Difícil, que facin cas és el secret.
J.- Jo sempre els hi dic als de l’infern, que porto més jo ja que en Martí porta els pastors, que si ens donen aquesta oportunitat l’hem d’aprofitar per demostrar que ho podem fer, que el dia de demà algú haurà de tirar els Pastorets endavant. El que no podem fer és quedar malament, i menys davant d’ells. De vegades no em fan cas, i m’enfado, però va bé.
M.- És difícil que vinguin als assajos.
 
Trobareu tota l'entrevista a la contraportada de L'ECO DE SITGES d'aquesta setmana
 
0comentaris