Sitges, 20 d'Abril de 2019 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 22:53 h

Perfils Locals: Salvador Escofet

“Amb la crisi, la solidaritat ha augmentat”

fotografia: Martí
Joan Tutusaus/14/12/2013 12:440 comentaris

El Gran Recapte d’aliments del passat cap de setmana ha tornat a posar d’actualitat la tasca de les entitats que treballen des de la solidaritat per ajudar a qui ho necessita. A Sitges una de les més veteranes és Càrites, la tasca de la qual ens repassa en Salvador Escofet, el coordinador local de Càrites per aquest Gran Recapte.

 
Pregunta.- El Gran Recapte ha anat molt bé...
 
Resposta.- Sí. Per exemple, el Mercadona va fer 11 banyeres l’any passat, caixes de 70 per 1,25 i 1,10 d’alçada on hi caben 415 quilos. Enguany han fet disset i mitja, s’han batut tots els records. A tota la comarca s’han recollit 103 tones d’aliments, i encara que sembli absurd, amb la crisi, la solidaritat ha augmentat.
 
P.- La gent que s’ho pot permetre és més conscient...
 
R.- Exacte. Jo vaig estar un parell d’hores a un centre, i hi havia persones que portaven bosses ben carregades d’aliments.
 
P.- Fer una gran recollida puntual no té una durabilitat limitada?
 
R.- Encara estem fent el recompte, però el que hem recollit ens durarà tres o quatre mesos. El Banc d’Aliments ens facilita cada mes aliments, i la Unió Europea també, fins ara eren tres cops l’any, i ara s’han reduït a dos.
 
P.- La gent és més solidària, i algunes institucions menys...
 
R.- Així és, només dues vegades. A més, de pasta fins ara en donava variada, però ara només arriben macarrons. Si a una família els toquen dos quilos per persona i són set, sap el que són catorze quilos de macarrons? És menjar només macarrons tot el mes!
 
P.- Com funciona el sistema des de la recollida fins a la distribució?
 
R.- El Banc d’Aliments és privat, unes persones que davant la necessitat van considerar que era necessari constituir-se. Després va venir el Gran Recapte, un cop l’any a prop de Nadal, quan les consciències estan més sensibilitzades. L’any passat tot el que es va recollir a Catalunya es va centralitzar a Barcelona, i es va repartir un tant per persona ...
 
Trobareu tota l'entrevista a la contraportada de L'ECO DE SITGES d'aquesta setmana
 
0comentaris