LOADING

Type to search

Entrevistes als candidats

Rodríguez (C’s): “Cal invertir en via pública’’

Manu Rodríguez és advocat, actualment regidor i diputat.
Li agrada molt viatjar per Catalunya i arreu, tot i no tenir tot el temps que voldria; un esperit curiós i amb interès per la història

Entrevista amb Manu Rodríguez
Candidat Ciutadans (Cs)

Vostès esperaven el resulta obtingut el 28A a Sitges? 
Personalment, ho valoro molt positivament. Hem incrementat vots respecte a les generals de 2016. Cada comtessa electoral ha de contextualitzar-se en el seu àmbit. Hi ha persones que voten diferent segons siguin generals, autonòmiques o municipals. Nosaltres el 21D vam multiplicar per quatre el resultat respecte de les municipals i, en canvi, ara l’hem multiplicat per dos. Només puc valorar-ho molt positivament, tot i dir que les municipals potser tinguin menys participació i es vota també a les persones i el projecte de poble. Cal estar molt al carrer.

Cs, segons alguns analistes és un partit balancí (a dreta i esquerra indistintament o segons oportunitat). Amb quin posicionament se sent més còmode o considera més adient? 
Em sento molt còmode totalment al centre polític. Defensem unes polítiques liberals i també progressistes, com algunes mesures socials. Per exemple, a l’Ajuntament les ajudes a les famílies monoparentals. Defensem la llibertat individual.

Em sento molt còmode totalment al centre polític. Defensem unes polítiques liberals i també progressistes, com algunes mesures socials. Per exemple, a l’Ajuntament les ajudes a les famílies monoparentals. Defensem la llibertat individual. 

Se sent alliberat perquè finalment Vox no es presenta a Sitges?
Crec que a nivell ideològic no tenim res en comú. No m’afecta. I mira, també Junts per Sitges són liberals, com ells i nosaltres.

Com resumiria el paper de Cs en la legislatura que acaba? 
La legislatura ha estat basada en resoldre nyaps, per part del Govern. Hi ha hagut manca de dedicació (només tres de vuit) i manca d’inversions a la via pública. I per a nosaltres ha estat una legislatura des del primer moment amb un paper molt proactiu. En els primers 100 dies vam presentar una moció per crear la comissió pel top manta, i moltes més. 

I ara, quin volen que sigui el principal eix de la política municipal la propera legislatura per Ciutadans? 
Anem a governar i el centre serà una política d’inversions. S’ha parlat molt de que s’ha eixugat el deute, però s’ha fet a base d’inversió zero. No s’ha executat més d’un 15 per cent del pressupost ni en via pública ni en d’altres.

I quins serien els seus socis prioritàriament?
Abans, sent rigorosos, cal esperar als resultats de les eleccions. Ara, les línies vermelles, després de quatre anys perdent temps amb el Procés, són els partits independentistes i els populistes.

En què basen el seu programa? 
Hi ha tres prioritats; primer, inversions en la via pública i serveis; segon, la neteja, i en tercer lloc la seguretat, que inclou mobilitat, el top manta... Després hi ha, evidentment, altres aspectes que anirem presentant de forma sectorial durant la campanya.

S’entén que proposen canvis. Quina seria la prioritat o la mesura que consideren més urgent per Sitges?
La primera mesura seria reclamar el deute de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament, que pot estar entre els 600.000 o els 800.000 euros. I a nivell d’inversions, caldria atendre les necessitats dels barris més afectats per la deixadesa de la via pública, sobretot arranjaments, senyalització, neteja…

I a llarg termini?
Hi ha molt a fer. Les primeres mesures dels 100 dies són urgents. Però és important fer un estudi equilibrat i ajustat. Per exemple a les Botigues, on s’ha generats una desafecció dels veïns per la deixadesa del Govern municipals. Intentar que s’elabori un pla i un model consensuat d’inversions a llarg termini per a tots els barris.

En el binomi tot pel turisme o el medi ambient, ara que les platges són també notícia, on se situa Cs? 
Ens situem en l’equilibri. No podem deixar passar oportunitats econòmiques o de promoció, però no es pot deixar el medi ambient totalment apartat. No és només aquí, és arreu del món i cal fer polítiques pel medi ambient i pedagogia. A més, caldria treballar més amb la Diputació, per diferents programes subvencionats i  desenvolupar les oportunitats del turisme sostenible al Parc del Garraf, per exemple.

Què destacaria de la llista que l’acompanya? 
Tots són de Sitges, gent molt implicada i amb una participació activa. Dues independents i la resta tots afiliats. Portem dos anys en grups de treball fent política i elaborant el programa. Destacaria sobre tot que són persones molt treballadores, fidels i lleials al projecte, cada una de diferents àmbits, salut, immobiliària, temes de mobilitat i seguretat,  el món jurídic, tradicions i festes… i Lgtbi, per dir-te alguns exemples. Un equip molt diversificat i preparat.

Quina és l’aspiració de les properes eleccions? 
Primer, aconseguir el canvi polític a Sitges.

Com veu Sitges en vint anys? 
Com ho veig, potser és diferent. Però m’agradaria veure’l com sempre ha estat. Un poble de referència, un poble obert i que al mateix temps manté la seva identitat, i amb els millors serveis possibles