LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Sant Camil esquiva el primer rebrot

L’hospital ribetà es prepara per a una tornada esglaonada a la normalitat després de reduir, en només cinc dies, el nombre d’ingressats a la meitat

La tornada a la feina dels treballadors de sectors no essencials, el passat 13 d’abril, havia generat incomoditat en bona part del sistema sanitari català per un possible rebrot de casos de coronavirus. Quinze dies després –el temps necessari per a incubar la malaltia–, el nombre de contagis s’ha mantingut estable a tot el país. També a Sant Camil. L’hospital ribetà havia tingut un petit repunt d’ingressos durant el primer cap de setmana, però “perfectament assumible” en les condicions actuals i en cap cas pot atribuir-se a una revifalla general de la Covid-19.

De fet, durant els darrers cinc dies, el centre hospitalari ha reduït a la meïtat el nombre d’ingressats: dels 88 de dilluns als 44 de divendres (vegeu el gràfic inferior). Unes xifres que han permès iniciar el procés de tornada a la normalitat, que es desenvoluparà de manera esglaonada durant els propers mesos.

Les primeres mesures que es prendran per a fer-lo efectiu i la situació actual de la unitat de cures intensives, a l’edició en paper d’aquest divendres, que també es pot adquirir de manera íntegra a través de la plataforma digital iQuiosc. Tots els lectors que ara es facin subscriptors també podran rebre’l, si així ho volen, al seu domicili.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA