LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Cultura

Sant Jordi es viu a través de la pantalla i en els quioscos

La Biblioteca Santiago Rusiñol en una imatge del primer dia que va tancar, el 13 de març

Sant Jordi se celebra a Sitges. Confinats, com a tot arreu, però amb diverses activitats a través de les pantalles i amb tres dels quatre quioscos que té la vila venent llibres (Sitges continua sense una llibreria, malgrat tenir 30.000 habitants… i amb Amazon copant el mercat). Els tres quioscos que venen llibres són Boutique de la Premsa Quiosc de l’Alba i Universal; ho fan els seus establiments i els dos primers amb repartiment a domicili.

Sant Jordi és la festa de les lletres. Una celebració que omple carrers i places de llibres i roses. Mentre el Gremi de Llibreters i les administracions valoren traslladar la celebració al 23 de juliol o més enllà, Sant Jordi se celebra enguany en silenci als carrers de Sitges i de Ribes, des de casa i en forma d’enviaments a domicili i activitats a través d’internet i les xarxes socials.

La programació de Sant Jordi es viurà demà al canal de YouTube de l’Ajuntament, amb una lectura de textos literaris (a les 12 hores), la lectura del conte Les tres llegendes de Sant Jordi, a càrrec de Montse Panero (a les 17h) i la presentació de les novetats editorial dels autors locals (a les 18h). Una vintena d’autors sitgetans han tret enguany nous llibres.

Paral·lelament, les biblioteques de Sitges fa dies que estan realitzant recomanacions literàries a través del seu compte de Twitter, mentre que la Regidoria de Cultura ha organitzat un concurs de fotografies a Instagram. Demanen imatges divertides, enginyoses, curioses i amb sentit de l’humor. Entre els participants sortejaran deu entrades per espectacles de La Pregonera, la programació cultural de la Regidoria. Per la seva part, el Servei Local de Joventut ha organitzat un espai de manualitats a casa a través del compte de l’Espai Jove.

Des del racó de casa seva, en l’edició impresa de L’Eco, diferents escriptors locals narren l’experiència d’escriure davant un Sant Jordi inaudit, que viuran des de casa: Lázaro Covadlo, Monika Zgustova, Eugenia Kléber, David Puertas, Marta Estrada i Nacho Zubizarreta.

Notícies relacionades:
Novetats d’autors locals
Un Sant Jordi amb rosa a casa