LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Cada dia sis persones noves sol·liciten suport alimentari

La xifra de famílies que requereixen suport alimentari s’ha doblat des de l’inici de l’Estat d’Alarma. Es tracta d’un increment de sis persones al dia de mitjana, segons les dades del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sitges. L’impacte econòmic del confinament s’ha començat a percebre amb més intensitat en aquelles persones que s’han vist afectades per un ERTO, treballadors de la llar en situació irregular i altres individus amb manca d’ingressos. Actualment, els Serveis Socials de l’Ajuntament atenen a un total de 675 particulars, que majoritàriament deriva a la Creu Roja o Càritas.

Fa dos mesos que la Creu Roja va iniciar la campanya Creu Roja Respon per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19. En el cas de Sitges, ha triplicat el nombre de persones a les quals assisteix des de l’inici de l’Estat d’Alarma, i ha passat de 168 beneficiaris abans del 14 de març a la xifra actual de 369. La Creu Roja es dedica principalment a la distribució d’aliments, però també fa tasques d’assistència en la compra de productes bàsics com menjar i medicaments a aquelles persones que no es poden moure de casa, trucades de seguiment i suport emocional.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge sobre la cara més amarga de la crisi, en el que parlem amb una mare que acudi als serveis de Creu Roja a demanar suport, així com amb dos voluntaris d’aquest organisme. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA