LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges arriba als 1.000 contagis (coneguts), quan el virus creix amb més velocitat

El carrer Sant Francesc, avui dimarts a primera hora

NOTÍCIA ACTUALITZADA:
El risc de contagi arriba a nivells màxims a Sitges (12 de gener de 2021)

1.000 sitgetans han tingut la Covid-19 des que el virus hi va aterrar fa deu mesos. Les dades del Departament de Salut confirmen que, a data d’avui, hi ha 1.000 casos coneguts acumulats entre els residents del municipi, als quals caldria sumar el nombre indeterminat d’asimpotomàtics que el van passar en els primers mesos de la pandèmia, quan es feien menys proves. A Sant Pere de Ribes ja en són 1.084.Tot això, mentre el virus està creixent de manera desbordada a totes dues poblacions.

Els 1.000 positius confirmats de Sitges són 105 més que fa just una setmana. Només en les últimes 24 hores s’han registrat 42 casos. Es tracta d’un augment notablement elevat, que posa de manifest l’expansió desproporcionada del virus actualment a totes dues poblacions Sitges.

Tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes, l’augment registrat aquest inici d’any és del doble que la mitjana catalana. Els primers dotze dies de l’any, el percentatge de positius ha pujat un 11,73 per cent a Sitges i un 11,06 a Sant Pere de Ribes, mentre que a tot el país ho ha fet un 5,99 per cent.

En aquest sentit, el risc de rebrot també està pujant de manera desproporcionada a tots dos municipis i se situa en el llindar els 1.000 punts, uns nivells mai assolits abans. A Sitges, avui està en els 903 i Sant Pere de Ribes el cap de setmana va arribar als 972. Són xifres desproporcionades i, fins i tot, accentuadament superiors a la mitjana catalana, que està en els 609 punts. Mai a Sitges, el risc de rebrot s’havia comportat per sobre de la mitjana catalana, com ara.

Els altres indicadors també resulten alarmants, com el la velocitat d’expansió del virus, que a Sitges arriba a l’180 (1,53 a Sant Pere de Ribes) i el percentatge de proves PCR i test d’antígens que surten positius, que ja arriba al 16,33 per cent a Sitges. Fa un mes, era de només el 2,05 per cent.

Notícies relacionades:
Sant Camil amplia encara més el nombre d’ingressats per coronavirus (11 de gener de 2021)
El virus ja creix gairebé el doble a Sitges i a Ribes que la mitjana catalana (9 de gener de 2021)
Les festes deixen Sitges i Ribes amb un nivell elevat de l’expansió del virus (7 de gener de 2021)
La vacuna ja s’està donant a Sitges (5 de gener de 2021)
El risc de rebrot frega els 500 punts a Sitges i el virus continua creixent més que en el conjunt del país (5 de gener de 2021)
L’augment de positius és superior a Sitges i a Ribes que en el conjunt de Catalunya (3 de gener de 2021)
La llista de nous positius es dispara a Sitges i a Ribes (31 de desembre de 2020)
Més ingressats per Covid-19 a Sant Camil, però menys greus (31 de desembre de 2020

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure