LOADING

Type to search

Coronavirus Esports

Sitges, capital mundial dels escacs en confinament

Amb la disputa d’unrs apassionants eliminatòries entre els setze primers classificats de cada grup, va finalitzar la primera edició de l’Open Internacional d’Escacs Sunway online, el primer torneig organitzat en tot el món durant el confinament i que va comptar amb la participació de 426 jugadors i amb 77 nacionalitats diferents.

En el grup A es va proclamar campió el GM egipci Ahmed Adly, un excel·lent mestre per sobre dels 2.600 punts elo, vell conegut, ja que darrerament participa en els festivals presencials que se celebren durant el mes de desembre. En el grup B, l’ucraïnès Kemal Bashirov va guanyar la final del playoff sorprenentment, ja que no figurava en els llocs capdavanters del rànquing inicial. Els representants de la Penya d’escacs del Casino Prado que van finalitzar el torneig, Enric Catalán i Carles Grau, van acabar en la zona mitjana amb 4,5 punts de 9 possibles.

Durant els deu dies de duració, la prestigiosa plataforma mundial Chess.com ha estat l’encarrwgada de donar la cobertura tècnica i controlar els jugadors que han comès irregularitat, el veritable cavall de batalla d’aquests tornejos.

L’experiència escaquística ha estat molt engrescadora com així ho han testimoniat, col·laborant amb afectuosos vídeos, grans mestres com Karpov, Topalov, Anand, Ponomariov, Kramnik o les germanes Polgár.

Ha estat un torneig benèfic que destinarà els seus guanys a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, per donar suport a la lluita contra la Covid-19.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA