LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges dobla les defuncions en dos mesos

Cementiri de les Pruelles, ahir, primer diumenge de la reobertura

El pas de la Covid-19 ha suposat que s’hagi doblat el nombre de defuncions a Sitges entre el 15 de març i el 15 de maig en relació al mateix període de l’any passat. La xifra inclou el total de defuncions d’empadronats al municipi, fos a als seus domicilis, en una residència o en un centre hospitalari.

Entre el 15 de març i el 15 d’abril, es van registrar a Sitges 39 morts, mentre que en els trenta dies de l’any passat havien estat 19. Entre el 16 d’abril i el 15 de maig van ser gairebé la meitat (20) que el mes anterior, però també el doble que un any enrere (10). Dels 20 del darrer mes, vuit corresponen als quinze primers de maig i dotze a la segona quinzena d’abril.

El confinament ha suposat un augment dels servei d’incineració, especialment durant la segona quinzena de maig i començament d’abril, quan es va viure el tancament més pronunciat. Entre el 15 i el 30 de març, es van incinerar 24 cossos, davant els 11 del mateix període de l’any passat. La quantitat ha anat baixant posteriorment.

La setmana passada van reobrir els dos cementiris de Sitges, que van estar tancats durant mes de dos mesos. El canvi de fase ha permès que tots dos espais puguin ser accessibles, en els seus horaris habituals, tot i que amb un aforament limitat a quinze persones en cada cas.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA