LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’Ajuntament aprova el pressupost i fa les primeres modificacions

Votació del Pressupots Municipal per al 2020.

L’Ajuntament va celebrar la segona sessió plenària extraordinària telemàtica que va servir per aprovar els pressupostos municipals de 49,9M d’euros. Els comptes es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, GS i SGI), el PSC, els CVS i EM; l’abstenció de JxS, i els vots en contra de Cs i NH.

Tots els partits polítics estan d’acord que, ara més que mai, cal posar el consistori al servei dels vilatans, però hi ha divergències de com fer-ho. Els partits de l’equip govern i els que van donar suport als pressupostos creuen que s’ha de mantenir el pressupost ja elaborat a principis d’any i anar fent modificacions a mesura que vagin sortint noves necessitats; mentre que els hi van votar en contra preferien elaborar-ne un de nou.

El ple també va aprovar dues modificacions de crèdit vinculades al pressupost acabava de tirar endavant. Una de 342.000€ per cobrir les despeses ocasionades del temporal Glòria, i una altra per la crisi sanitària de la Covid-19, destinades als ajuts socials, i ajuts a autònoms, empreses i treballadors, que sumen 650.000€

Recull de cites

Aurora Carbonell (alcaldessa, ERC): «Seria una irresponsabilitat no aprovar el pressupost, ja que hem d’actuar el més ràpid possible per donar respostes imminents».

Mònica Gallardo (JxS): «Mantenim el compromís de mà estesa. Les prioritats han canviat. El moment és greu i el que tenim davant és molt diferent».

Xavi Roig (PSC): «El ciutadà es mereix estar a l’alçada. Estem davant un nou escenari i ens posem al costat de l’alcaldessa per refer el pressupost».

Manu Rodríguez (Cs): «Estenem la nostra mà per construir un nou pressupost que doni resposta a totes les necessitats reals. Mentrestant podem prorrogar el del 2019».

David Martínez (SGI): «La tasca del Comitè d’actuació Covid-19 és extraordinària: assumeix iniciatives i control i pren decisions sovint preventives».

Júlia Vigó (GS): «Treballem en un nou decret que incrementa en 25.000€ la partida dels menjadors socials i en 30.000€ el dels centres de distribució d’aliments».

Igansi Rubí (NH): «El pressupost 2020 està obsolet i s’ha perdut una gran oportunitat de liderar la vila a partir d’un front comú».

Carme Gasulla (CVS): «Estem segurs que la sortida a aquesta crisi s’ha de fer des de l’economia verda i sostenible. No podem esperar a un nou pressupost».

Josep Maria Martínez (EM): «El més important és l’aprovació dels pressupostos i així ha estat, gràcies a la responsabilitat dels que ho hem fet possible».

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA