LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges Park baixa de 39 positius a només 6

El pitjor ha passat i la residència Sitges Park ha entrat en una nova fase que s’acosta a la normalitat. Dels 39 casos positius per Covid-19 que va arribar tenir entre residents i personal, el centre ha passat actualment a només sis, després de les darreres proves, de les quals avui s’han obtingut els resultats. Els 33 restants han superat la malaltia i s’han reincorporat gradualment a la nova normalitat. Pel camí, però, s’han lamentat set defuncions de residents.

Els darrers dies de març i primers d’abril van ser extremadament durs a la Sitges Park, com a tantes altres residències del país. El centre va arribar a registrar 29 residents i 10 treballadors amb contagi de coronavirus. A més, 21 membres del personal havien agafat la baixa just en el moment que va esclatar la crisi, per raons de pressió o per por a contraure el contagi. La determinació del centre per superar la situació crítica va ser clau: van implantar mesures estrictes d’aïllament, es van espavilar a obtenir proves abans que la Generalitat els hi proporcionés i van cobrir les baixes de personal, gràcies al servei d’ocupació de l’Ajuntament.

Un mes després, el centre respira alleujat, si bé encara no abaixa la guàrdia. A hores d’ara hi ha 149 residents (quatre residents van deixar el centre per anar amb les seves famílies quan va esclatar la crisi). Entre els 149 residents hi va haver 29 positius, dels quals nou van donar negatiu a finals d’abril, dotze la setmana passada i cinc aquesta. És a dir, a hores d’ara hi ha només tres positius. Dos d’aquests porten 40 dies en aïllament i tornaran a fer-se una prova aquesta setmana.

Entre el personal hi ha en aquests moments 87 treballadors i cinc persones de baixa, tres de les quals són positius. És a dir, que el centre ha recuperat el seu funcionament gairebé normalitzat. Així s’ha posat de manifest en la reactivació de diferents serveis, com el de podologia (que va tornar a obrir la setmana passada) o el de perruqueria, que ho ha fet aquesta.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA