LOADING

Type to search

Actualitat

Sitges prepara diferents actes per commemorar el dia internacional de l’Orgull LGTBI

Façana de l’Ajuntament de Sitges

El dia de l’Orgull LGTBI és celebrat arreu del món per reivindicar els drets de les persones que formen part d’aquest col·lectiu, Sitges aporta el seu granet de sorra avui divendres dia 28 de juny, amb diferents actes que ha preparat l’Ajuntament per donar-los visibilitat. A les 11 del matí, al saló de plens de la Casa de la Vila, es farà la lectura del manifest institucional que comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell i els regidors i regidores de la corporació i així també membres el col·lectiu LGBTI.

Des de primera hora del matí a la façana de l’Ajuntament oneja la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí, com a gest simbòlic del compromís, la defensa i el respecte dels drets de les persones gais, lesbianes, homes i dones transsexuals, i bisexuals per aconseguir una plena igualtat jurídica i social amb la tolerància zero a la discriminació.

Aquesta jornada  commemora els fets de Stonewall, que van ser unes manifestacions espontànies que van fer la població LGTBI en aquest bar a Nova York, el 28 de juny de 1969. Avui es continua rememorant aquells fets, ja que aquesta data marca l’inici de l’activisme i les reivindicacions pels drets del col·lectiu LGTBI. Actualment,  aquest dia es commemora arreu del món amb diferents actes.