LOADING

Type to search

Esports

Tota una vida a Tercera

Gerard Boira porta quasi vint anys movent-se pels camps de Tercera Divisió. El ribetà va començar la seva trajectòria des de ben petit en l’àmbit escolar. Primer ho va fer als Costerets, va seguir amb el GER, que era l’equip que hi havia en aquell moment a Ribes. Més tard va decantar-se per Sitges quan ja era aleví, a la Blanca Subur, i allà va realitzar tota l’etapa de futbol base. En acabar l’etapa va haver d’abandonar el club i va tornar a Ribes.Al Club Deportiu de Ribes hi va jugar durant tres anys i va realitzar una gran etapa futbolística. Arran de fer unes bones campanyes, el Vilanova, que es trobava diverses categories més amunt, va fitxar Boira. En aquest club hi va jugar un total de set temporades i va aconseguir fer-se lloc en l’equip amb el qual va estar a punt de jugar a 2a Divisió B. «Amb aquest club vaig acabar una molt bona etapa i me’n vaig anar a Gavà. Allà vaig estar tres anys a Tercera Divisió i després ja em venia de gust estar més a prop. Em va sortir l’oportunitat d’anar a Vilafranca i vaig fitxar per ells. Fins a l’actualitat jugo allà i porto ja sis anys», explica el futbolista.

«Quan jugava el meu últim any com a juvenil a la Blanca Subur vam aconseguir ascendir a Divisió d’Honor, tot i que no vam poder arribar a disputar-la. Vam estar a Nacional i vam fer una molt bona temporada, vam jugar contra equips com el Barça o l’Espanyol, que és el millor futbol base que existeix. Vam quedar cinquens i vam poder ascendir», comenta Boira, i afegeix «que va ser un honor perquè la Blanca Subur no havia tingut mai un equip en aquesta divisió però que a la vegada va ser una llàstima perquè la majoria dels membres ja es trobaven a l’últim any no van poder gaudir-la».

El jugador ribetà va arribar a formar part fins a tres vegades de la Selecció Catalana en la secció amateur, per a gent que no es dedica professionalment al futbol. En aquesta selecció agafen a gent de tercera divisió cap a baix. «Jo he tingut la sort i l’oportunitat de disputar campionats d’Espanya amb la selecció. L’experiència ha estat molt bonica, sobretot defensar els colors de Catalunya arreu d’Espanya. Jo no he guanyat mai aquest campionat però com a representant del futbol català fa il·lusió i és bonic», explica el ribetà.

Tot i que Boira ha tingut oportunitat de jugar a Segona Divisió B, sempre ha decidit mantenir-se a Tercera per motius de feina. El futbolista sempre ha compaginat l’esport amb la seva professió i considera que la Segona Divisió requereix una professionalitat que li impediria la compaginació amb el magisteri, per això ha decidit mantenir-se en aquesta categoria.

Amb 37 anys, Gerard Boira encara un final de carrera sense data. «Tothom que li comentes l’edat et diu que ja toca plegar. Físicament m’he cuidat bastant sense fer grans esforços ni sacrificis, he portat una alimentació normal i el meu metabolisme m’ha acompanyat». El futbolista explica que tot i que sembla que amb certa edat s’hagi d’anar plegant, té intenció de seguir actiu mentre el físic i les ganes el segueixin acompanyant.