LOADING

Type to search

Cultura

Tres obres dels Museus de Sitges s’exposen al Japó

‘La morfinòmona’ i ‘Réverie’, de Rusiñol, i ‘Retrat de Suzanne Valadon’, d’Utrillo, estan habitualment instal·lades al Cau Ferrat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dues pintures de Santiago Rusiñol i una de Miquel Utrillo participen a l’exposició Barcelona: the city of artistic miracles. The essence of Catalonian Modern Art from Modernisme to Avant-garde, que mostra al Japó l’eclosió de l’art modern català de finals del segle XIX i principis del XX. ‘exposició es va inaugurar dissabte passat a l’Art Museum de Sapporo, després d’haver.-se exhibir a Nagasaki i Himeji. Entre el 15 de novembre i 19 de gener serà al Shizuoka City Museum of Art i del 8 de febrer al 5 d’abril al Tokyo Station Gallery.

Les tres obres del cau Ferrat són La morfinòmona i Réverie, totes dues de Rusiñol del 1894, i Retrat de Suzanne Valadon, d’Utrillo (1891). La primera, però, torna a ara Sitges, ja que ha participat en les dues primeres mostres de la itinerància. En tractar-se d’una de les obres més emblemàtiques del Vau, el Consorci del Patrimoni de Sitges no ha volgut que estigués fora del seu lloc durant tot un any. A més de Rusiñol i Utrillo, l’exposició Barcelona: the city of artistic conté peces de Ramon Casas, Joaquim Sunyer, Joaquim Torres Garcia, Isidre Nonell, Antoni Gaudí i Puig i Cadafalch, entre d’altres. En total, es tracta de 120 obres entre pintures, fotografies, llibres, mapes i mobles. A l’exposició es reprodueix també una foto de grans dimensions del Cau Ferrat.

També pots veure