LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Tres platges de Sitges rebran sorra addicional

La platja de l’Estanyol, una de les tres que rebrà la sorra, dimecres passat (F. Clàudia Sauret)

Finalment hi haurà sorra a les platges, però no a totes. La draga començarà a operar la setmana vinent per portar sorra a tres platges de Sitges: Bassa Rodona, Estanyol i Riera Xica; és a dir, les compreses entre l’avinguda Sofia i el monument al Dr. Benaprès.

La draga treurà la sorra de les bocanes dels tres ports de Sitges (Aiguadolç, Garraf i Port Ginesta), on s’ha acumulat en excés i, en alguns casos, dificulta l’accés d’embarcacions. L’operació començarà en els propers dies i haurà d’estar acabada abans de Sant Joan, que és quan el sector turístic confia que enguany es marcarà l’inici de la temporada. Amb tot, la previsió d’obertures de les platges –encara per decidir– es contempla que pugui ser abans de quinze dies.

Les tres platges on es durà sorra són les que tenen més mancances, fins al punt que en alguns trams ha desaparegut i el mar arriba gairebé al passeig. L’Ajuntament ha facilitat l’operació a partir de les peticions realitzades per l’Associació Turística de Serveis de les Platges de Sitges (ATSPS), que agrupa als concessionaris, que havien mostrat la seva alarma per l’estat en què estaven algunes platges, sumat a les limitacions d’aforament que generarà el context actual.

L’operació es limita, de moment, a les tres platges, tot i que no es descarta que en altres platges es pugui fer un trasllat de sorra via terrestre, a través de camions de transport. Aquesta fórmula ja es va efectuar l’any 2014. En cas de tirar-se endavant, les platges que rebrien la sorra addicional serien Sant Sebastià, Aiguadolç i Garraf. Totes tres disposen de menys sorra, no únicament en la superfície, sinó, sobretot en l’alçada, fet que les fa més vulnerables als efectes de possibles temporals.

Els sectors turístics de Sitges havien demanat a l’Ajuntament que facilités l’operació de la draga davant la manca de sorra i les limitacions d’espai que hi haurà enguany a les platges. A més, l’ATSPS, també ho havia sol·licitat el Gremi d’Hostaleria. El president de l’ATSPS, Manel Martínez, ha subratllat que “de les platges hi viu, directament o indirecta, pràcticament tot el turisme de Sitges”. Dins del Govern municipal hi havia opinions diverses: mentre que alguns regidors, com Guillem Escolà (Dinamització Econòmica i Platges) hi estaven clarament a favor, altres (com els de Guanyem) mostraven més dubtes.