LOADING

Type to search

Editorial

Un Carnaval més diürn

Ha estat un bon Carnaval. Com en els darrers anys, l’esperada festa d’hivern s’ha desenvolupat amb bona organització, nombrosa participació i enginy en les propostes presentades per la Comissió i les entitats per complementar (o ampliar) el programa més habitual. A més, enguany, hi ha hagut una sintonia generalitzada entre totes les parts implicades en l’organització de la festa, que, sense cap mena de dubte, repercuteix positivament en el seu desenvolupament i en la percepció que els participants i el públic hi acaben tenint. I, per si no fos poc, el temps ha acompanyat.

El Carnaval d’enguany ha posat de manifest, de nou, una tendència ja visible en els darrers anys: el Dissabte de fardo guanya entitat, projecció, qualitat i participació. Les activitats incorporades en els darrers anys (enguany encara ampliades) han calat positivament en el programa, han sabut trobar el seu lloc i han rebut una complicitat plena per part de la societat carnavalera sitgetana. De fet, ja comença a ser habitual trobar-se gent de Sitges que es disfressa dissabte i que no ho fa els dies de les rues. 

Es tracta d’una molt bona notícia, per diverses raons. D’una banda, perquè permet aportar contingut a un dia que tradicionalment havia estat buit. En segon lloc, perquè davant la quantitat de gent que ve a la vila dissabte, resulta positiu que s’ampliïn les propostes d’oci sota el paraigües de l’organització. I, en tercer lloc, perquè el Dissabte de fardo és un dia, malgrat l’elevat nombre de visitants, pensat per a que la gent de Sitges el gaudeixi en clau local, més enllà del lluïment que encara caracteritza les rues.

L’altra dada rellevant del Carnaval d’enguany és la millora, cada cop més evident, de les propostes de diumenge. Els canvis dels darrers anys (avançament dels horaris, modificació dels recorreguts…) estan plenament consolidats i han demostrat que va ser un encert dels regidors que els van impulsar (Magí Almirall i Rosa Tubau, respectivament). Diumenge s’està menjant al dimarts, que comença a demanar alguns canvis també per guanyar participació de tota la família. El Carnaval de Sitges és cada cop més diürn i això no és incompatible amb la diversió. Ni de bon tros.