LOADING

Type to search

Actualitat

Un espot recrea el conegut anunci d’una marca cervesera en l’àmbit local per a reivindicar la restauració

Va començar com una juguesca i ha acabat sent un projecte que permetrà fer soroll per a promocionar la restauració de Sitges… i mostrar el triple vessant dels cuiners locals: el professional, el canalla i el compromès. Quan Estrella Damm va estrenar, ara fa tres setmanes, la campanya d’enguany de Mediterràniament, el cuiner sitgetà Valentí Mongay va proposar fer una adaptació a nivell local. L’anunci d’Estrella d’aquest 2021 té com a protagonistes alguns dels xefs de major prestigi i reconeixement de Catalunya i pretén ser un homenatge i una mostra de suport a un sector que està patint terriblement els efectes de la crisi de la Covid.

I la proposta de Valentí Mongay –que tenia més de broma que de projecte–, de seguida es va acabar convertint en un desafiament que alguns professionals del món audiovisual i altres de la restauració van fer evolucionar cap a un espot propi. Es tracta d’una paròdia, però també una recreació i, al mateix temps, una reivindicació del sector en uns moments durs com mai s’havien viscut. La peça substitueix l’Estrella per la cervesa artesanal La Sitgetana, creada i produïda a la vila.

Marc Martínez, Pinguï, Facundo Beraudi, Dani Vallès i Pau Hernández van activar el projecte i de seguida van començar a comptar amb la complicitat dels restauradors i el suport d’altres professionals del món audiovisual i la producció. I així va ser com es va donar forma a la idea i, posteriorment, es va executar, amb una música creada per a l’ocasió per Pinyu Martí.

El rodatge, es va fer dissabte 20 a la tarda als Colls, aprofitant la posta de sol i emulant l’entorn on ha estat rodat l’original d’Estrella Damm, a Cala Montjoi, a l’Empordà. Una quarantena de restauradors locals hi van participar en la gravació, en la qual es va fer servir també un dron. El resultat s’ha presentat aquest matí i ja circula per les xarxes.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure