LOADING

Type to search

Cultura

Un museu de Miami premia el Maricel per les tasques de conservació del patrimoni

Vinyet Panyella i Joan Carles Garcia Cañizares mostren els diplomes

La Deering Estate Foundation va lliurar el premi William N. Irvine Stewardship al Museu de Maricel en reconeixement a la seva política de conservació del patrimoni. En els seus premis anuals, la Deering Estate Foundation també ha reconegut l’ex-directora de Museus de Sitges entre 2011 i 2019, Vinyet Panyella, actual presidenta del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), “pel lideratge exercit en la relació d’amistat i cooperació entre els Museus de Sitges i el Deering Estate de Miami”.

L’acte de lliurament es va celebrar dimecres a la ciutat nord-americana de Miami, on té la seu la fundació. El president del Consorci del Patrimoni de Sitges i diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha recollit el guardó en representació del Museu de Maricel, mentre que la mateixa Vinyet Panyella n’ha rebut el seu.

La Deering Estate Foundation gestiona el Museu Deering Estate, que acull una part del patrimoni llegat per l’industrial i col·leccionista Charles Deering, impulsor també del conjunt de Maricel a Sitges. La Fundació du a terme actuacions de conservació, restauració, educació, difusió i preservació del patrimoni. L’any 2018, amb motiu de la celebració del centenari de Maricel, la Deering Estate Foundation  i el Consorci del Patrimoni de Sitges van reforçar els seus vincles i col·laboració. El museu del Deering Estate va cedir diverses fotografies de Francesc Serra i Dimas datades entre 1915 i 1918 sobre el recentment acabat edifici de Maricel, impulsat per Charles Deering i ideat per Miquel Utrillo.

Vinyet Panyella, va mostrar la seva satisfacció pel reconeixement i va assenyalar que “els vincles entre les dues organitzacions afavoreixen treballar en un llegat compartit i impulsar polítiques de cooperació entre les respectives col·leccions”. A més d’aquests dos premis, la Deering Estate Foundation ha reconegut diferents organitzacions i iniciatives de Florida, com la Miami – Dade Aviation Department, la Cutler Bay Middle School, Villafe of Palmetto Bay o l’entitat We Are Nature.

També pots veure