LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Una setmana sense cap cas nou a Sitges i només dos a Ribes

Una dona davant un accés a les platges, dijous passat

Sitges no ha registrat cap cas positiu nou de Covid-19 en els últims set dies. És la primera vegada que això succeeix des de la irrupció del coronavirus, ara fa prop de tres mesos i es tracta d’un signe evident de millora de les dades a escala local. A Sant Pere de Ribes, només s’han produït dos casos nous des de diumenge passat.

Els 174 positius de Sitges són els mateixos registrats diumenge passat, darrer dia de maig. Es tracta de casos acumulats des que es van començar a fer proves PCR i es van detectar els primers contagis. És a dir, entre aquests 174 estan inclosos els que s’han curat, que són la majoria, si bé la Generalitat no detalla aquesta dada per municipis.

En set dies, el nombre de casos sospitosos ha crescut un 9 per cent i ha passat de 901 a 985. (Com a casos sospitosos s’entenen els de les persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas, però, en canvi, no estan confirmats com a positius).

En els mateixos set dies, el nombre de casos positius a Sant Pere de Ribes ha crescut només en dos. Actualment n’hi ha 197.

A Sitges hi ha 5,94 casos positius per cada 1.000 habitants; a Ribes són 6,41. Es tracta de xifres notablement per sota de la mitjana catalana (8,64) i la de les comarques de Barcelona (9,64).

Les dades positives de Sitges i Ribes s’acompanyen també de la pràctica desaparició d’ingressats per coronavirus a l’hospital de Sant Camil. Dijous, darrer dia que es van fer públic les dades, n’hi havia només dos. El 30 de març havien arribat a 170. L’hispotal de Sant Pere de Ribes ja ha recuperat els serveis que va suprimir amb l’esclat de la Covid-19 i efectua visites amb normalitat.

A L’Eco d’aquesta setmana, us expliquem amb més detall l’evolució de les dades i l’impacte local de la Covid-19 a Sitges i a Sant Pere de Ribes a través de diferents articles, reportatges, experiències i opinions.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

També pots veure