LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Una vintena d’organitzacions participen en una Diada discreta, però segura

La Pubilla i l’Hereu de Sitges fent l’ofrena

La celebració de la Diada Nacional a Sitges ha estat testimonial i discreta, però amb una significativa participació de les associacions, que, en tot moment, han seguit les mesures i consells de prevenció sanitària. L’única excepció ha estat, precisament, la dels representants de l’Ajuntament, que a l’hora de fer-se la fotografia no han mantingut la distància social. Una vintena d’entitats, a més dels partits polítics, han participat en l’ofrena floral al monument al Dr. Robert, a la plaça de l’Ajuntament al llarg del matí.

No hi ha hagut ofrena correlativa de les entitats, ni discursos, ni pilar casteller ni cant d’Els Segadors. I, per tant, tampoc no hi ha hagut aglomeracions, que era el l’objectiu principal de la convocatòria realitzada per l’Ajuntament. Les ofrenes han començat a les 10 del matí i en intervals de 10 minuts s’han realitzat amb un màxim de dues persones per entitat, institució o partit polític.

La corporació municipal ha fet l’ofrena amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i representants de set dels nou grups municipals: Eduard Terrado (ERC), Mònica Gallardo (Junts per Sitges), Luismi García (PSC), Guillem Escolà (Sitges Grup Independent), Júlia Vigó (Guanyem Sitges), Carme Gasulla (Comuns Verds) i José María Martínez (El Margalló). Només han faltat Ciutadans i Nou Horitzó. També han fet ofrena els ex-alcaldes Jordi Serra i Pere Junyent, a més de la Pubilla i l’Hereu de Sitges.

El missatge de l’Ajuntament amb motiu de la Diada ha estat purament institucional, lluny dels reclams propis d’ERC i la CUP, dues de les formacions que integren el Govern. El text ha passat per sobre de cap reivindicació, per tal ser acceptat pel PSC i les dues formacions locals, i s’ha limitat a assenyalat que “les imatges que guardem a la retina de les diferents mostres de celebració i reivindicació de l’11 de Setembre han estat habituals els darrers anys i encara que aquest 2020 celebrem la Diada de Catalunya a l’interior de les llars, hem de mantenir viu aquest esperit que durant anys i anys ha demostrat al món el valor de la nostra terra i, el que és encara més important, de la nostra gent”. Amb tot, el text feia referènces al dret d’autodeterminació, que ha provocat que el PSC –que forma part del Govern, junt amb ERC, SGI, Guanyem i El Margalló– se n’hagi desmarcat.

Els membres de la corporació, durant l’ofrena

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure