LOADING

Type to search

Cultura

Vinyet Panyella serà consellera del CoNCA

La nova consellera del CoNCA va plegar el febrer passat com a directora de Museus de Sitges en haver arribat a l’edat de jubilació

Vinyet Panyella al Museu de Maricel

L’escriptora sitgetana Vinyet Panyella serà un dels set nous consellers del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), segons proposta del Govern de la Generalitat, a l’espera que el Ple del Parlament aprovi el nomenament el 10 de juliol. L’aprovació del Parlament serà, previsiblement, un tràmit, ja que la proposta està consensuada amb la majoria de grups polítics. El CoNCA és un organisme que té com a funció assessorar al Govern en matèria cultural, dissenyar polítiques de suport a la creació artística, promoure el diàleg entre el sector cultural i fiscalitzar la política cultural del Govern de la Generalitat.

Panyella és una de les set nomenades, junt amb altres figures del món de la cultura: Margarida Troguet, gestora cultural; Salvador Casals, gestor cultural i expresident de la Federació d’Ateneus; Edmon Colomer, director d’orquestra; Jordi Font, exdirector general de l’Institut del Teatre; Núria Iceta, subdirectora de L’Avenç, i Míriam Porté, productora audiovisual. 

Vinyet Panyella va plegar el febrer passat com a directora de Museus de Sitges –càrrec que havia ocupat des de desembre de 2011– en haver arribat a l’edat de jubilació, ja que la Diputació de Barcelona no permet tenir càrrecs de més de 65 anys. La seva trajectòria professional l’ha dut també a ser directora de la Biblioteca de Catalunya (2000-2004), directora de la biblioteca del Parlament de Catalunya (1983-89) i responsable de l’Arxiu Històric de Sitges (1976-83). Com a gestora cultural ha comissariat diverses exposicions i commemoracions culturals i ha participat en nombrosos projectes de dinamització cultural. Ha escrit una vintena de llibres, entre poemaris, assaig i biografies de figures artístiques, com Santiago Rusiñol i Joaquim Sunyer. V ser diputada al Parlament entre 1996 i 1999.