13 positius en només dos dies a Sitges

El carrer Parellades, a començament d’agost
- Publicitat -

L’expansió del virus es manté activa a Sitges i, fins i tot, augmenta. En les darreres 24 hores s’han registrat 13 casos nous, que suposen un creixement del 4,50 per cent, mentre que a tot Catalunya ha estat del 2,34 per cent.

Sitges està registrant aquests dies, percentualment, el doble de positius que la mitjana catalana. Si durant la setmana passada, la diferència entre l’augment de les dades locals i les del país era d’un 40 per cent més, en les últimes 48 hores ha estat del 90 per cent. Es tracta d’una xifra notablement significativa, que posa de manifest que la situació actual al municipi ja no és la del baix nivell de contagi dels mesos anteriors.

Amb tot, l’augment de positius no implica, ni de bon tros, cap situació d’alarma ni de col·lapse que faci preveure altres escenaris. De fet, la major part dels positius registrats són asimptomàtics, com, per exemple, s’ha posat de manifest entre els dos membres del Govern que han tingut aquest resultat en l’última setmana.

Amb els 13 nous casos, Sitges supera la barrera dels 300 positius acumulats des de l’inici de la pandèmia. Gairebé la meitat d’aquests positius han estat en els darrers dos mesos.

Per la seva part, a Sant Pere de Ribes, en les últimes 48 hores només s’han notificat tres positius, si be entre dijous de la setmana passada i dilluns n’hi va haver 16.

Notícies relacionades:
Sant Camil registra la primera mort per Covid-19 en tres mesos (26 d’agost de 2020)
Sitges creix en positius un 11%, mentre que a tot Catalunya és un 7% (31 d’agost de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats