20.916 electors estan convocats a les urnes per triar un consistori que necessitarà pactes entre diferents formacions

- Publicitat -

La primera part de les incògnites electorals que han estat sobrevolant en els darrers mesos a Sitges quedaran resoltes diumenge al voltant de la mitjanit. La primera volta és la que farà referència al resultat i la configuració del nou Ajuntament. Però per conèixer amb exactitud el trencaclosques polític –sempre complex a Sitges–, caldrà esperar encara tres setmanes més, a la segona volta dels pactes, ja que la previsible fragmentació que pot originar el 28M pot derivar en diverses equacions per formar Govern.

Aquesta segona part serà més transcendental, ja que no necessàriament passarà perquè la llista més votada pugui formar govern, segons va quedar manifest en la segona sessió dels Debats a Dos de L’Eco. En el cara a cara de dilluns passat entre Aurora Carbonell i Luismi Garcia, l’alcaldessa es va comprometre a respectar que la llista més votada formi Govern. L’actual regidor de Turisme –amb opcions d’escollir tant a ERC com a Junts– va tirar pilotes fora.

En parlem àmpliament a L’Eco d’aquesta setmana, en un article on també trobareu la quantitat de vots que necessitarà cada formació per entrar a l’Ajuntament depenenent de com sigui la participació, quina és la quantitat de votants nascuts a l’estraner que hi ha a asItges i com ha evolucionat en quatre anys i quantes taules i novetats en els col·legis n’hi haurà, entre d’altres dades de la jornada.

El 28M a la nostra edició en paper. L’Eco dedica aquesta setmana 20 pàgines a la informació elctoral de Sitges i Sant Pere de Ribes. Fem una crònica de campanya, exposem les dades de la cita de diumenge, analitzem els temes que han dominat els relats, recollim els resultats d’una enquesta realitzada sobre necessitats de serveis a la Botigues i publiquem els qüyestionaris als alcaldables.

També recollim la informació dels darrers actes i de totes les llistes que concursen el 28M. A més, us oferim els resultats d’un qüestionari presentat als tretze caps de llista. També relatem els actes celebrats a Ribes. Les entrevistes d’aquesta setmana són a les candidates a la reelecció a Sitges, Aurora Carbonell (ERC), i Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido (PSC).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix-lo a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats