LOADING

Type to search

Ribes

Pascual (ERC): “Som garants dels drets bàsics”

Xavi Pascual ha volgut fer-se la foto al Castell de Ribes per a fer un viatge simbòlic “des de les arrels del poble, del segle X, fins al municipi del segle XXI que volem construir”.

Entrevista amb XAVI PASCUAL I SORIANO
Candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Per què ha acceptat ser cap de llista?

Pel meu arrelament a Sant Pere de Ribes. Fa tretze anys que visc aquí, també treballo aquí i veig un municipi amb moltes potencialitats. I també he acceptat perquè estem vivint un moment històric a nivell de país.

Els partits independentistes esteu més centrats en el procés que en el que passa al municipi?  És incompatible una cosa i l’altra?

En absolut. De fet, la qüestió nacional passa per fer bones polítiques des dels municipis. Està clar que, en unes eleccions locals, la prioritat és el municipi. Ara bé, si defensem bé les idees progressistes i d’esquerres des de Sant Pere de Ribes, segur que també contribuïm a què Catalunya pugui aconseguir la seva sobirania.

ERC ha rebutjat entrar a Construïm tot i saber que sempre que s’ha presentat en solitari ha tret només un regidor o s’ha quedat fora del Ple. Hi ha un cert temor als resultats de les eleccions?

No tenim por. Estem molt convençuts del projecte que portem. Està molt treballat i molt connectat amb la gent. Més enllà del nombre de regidors –que esperem créixer– creiem que podem ser decisius per a aplicar millors polítiques per al municipi. 

L’última lesgislatura ha estat especialment convulsa entre la militància local, amb una escisió inclosa. Com s’afronten aquestes eleccions a nivell intern?

Hem fet un grup nou amb gent de diferents nuclis del municipi. És una secció renovada que ara funciona molt bé. Pel feedback que ens arriba, creiem que podem millorar els resultats d’altres eleccions. No tant pel que puguin dir les enquestes, sinó per la dinàmica que portem nosaltres i les nostres pròpies sensacions.

Amb quin partit se sentiria més còmode Esquerra a l’hora d’arribar a acords?

Doncs amb qui puguem tirar endavant més polítiques d’acord amb el nostre projecte. Per la banda de l’esquerra sobiranista, amb Construïm i En Comú Fem Poble hi veiem diverses possibilitats de congeniar.

Quines són les tres coses prioritàries que li agradaria canviar del municipi?

Primer de tot, l’eix educació-cultura: hem de potenciar la formació professional d’acord amb una agenda cultural que faci el poble atractiu tant pels residents com pels visitants. Després, vincular els serveis socials a les noves tecnologies i a les energies renovables. I, finalment, protegir els drets socials de la gent. El neoliberalisme actual està laminant l’estat del benestar i, davant d’això, ERC vol ser un garant dels drets bàsics i un mur de contenció enfront el perillós ascens de l’extrema dreta.