LOADING

Type to search

Actualitat

Els carrers Artur Carbonell i Hort Gran comencen a recuperar la verdor

L’Ajuntament inicia el transplantament de 37 pereres després de talar els ficus que hi havia fins ara

La polèmica generada al voltant de tala de l’arbrat dels carrers Artur Carbonell i Hort Gran sembla que es va apaivagant a mesura que passen els dies. Primer va ser l’Ajuntament, que es va veure obligat a ampliar, a través d’un comunicat, la informació que justificava una acció que no havia estat prèviament anunciada a la ciutadania. Després s’hi van apuntar alguns veïns i comerciants de la zona, que asseguraven que els anteriors ficus generaven “massa ombra” i que eren “un cau d’insectes” i, fins i tot, “de rates”. I ara s’hi ha tornat a afegir el consistori amb el transplantament, aquest dimecres, de 37 pereres que han fet recuperar la verdor a un dels sectors més transitats de Sitges.

El nou arbrat, anomenat Pyrus Calleryana Chanticleer, s’està col·locant en els mateixos escocells on hi havien el ficus. Només hi ha l’excepció de dos punts a banda i banda de l’inici del carrer Artur Carbonell, on s’hi plantaran arbustos per a no entorpir la senyalització de circulació i semàfors. El tipus de perera escollit és una espècie caducifòlia que no fa pera i, per tant, també és menys voluminosa que el ficus. La seva flor és blanca durant quinze dies a la primavera, és verda a l’estiu i és vermella a la tardor, quan cau. Els treballs de transplantament està previst que durin al voltant d’una setmana.