LOADING

Type to search

Actualitat

El vent i la pedregada malmeten la verema

Algunes vinyes podrien trigar un any en recuperar-se

El fort temporal de vent i pedregada de la de la setmana passada ha malmès la verema i en alguns casos l’ha ha hagut d’avançar. Un raïm trencat, quan no arrencat pel vent, ha obligat a accelerar la recollida per aprofitar-lo al màxim. Ceps enlairats pel vent i bergues destrossades són el balanç del pas del temporal pels sectors de les Torres i les Casetes de Ribes, Campdàssens i un sector de can Girona a Sitges.

Les vinyes, segons els propietaris, trigaran en recuperar-se un any, és a dir que fins el 2021 no tornaran a lluir el seu esplendor. La verema s’ha avançat de forma manual, doncs els primers tres dies després del temporal les màquines tampoc podien accedir a un terrenys encara massa aiguats. Alguns pagesos han apuntat a la llarga sequera –perquè des del mes de novembre no ha plogut gaire– i al canvi climàtic, que ha alterat des de fa uns anys els fenòmens meteorològics.