400 jugadors omplen d’escacs el Sunway

- Publicitat -

El campionat Sunway Chess Open va començar ahir dilluns, amb la participació de 396 jugadors procedents de 50 països diferents, que competiran fins el dia 23, en què se celebrarà la ran final. L’elevada i plural participació de jugadors, tant professionals com amateurs i aficionats, ha convertit el Sunway Chess Open en un dels tornejos més importants d’escacs de l’Estat espanyol i un dels referents del continent.

L’hotel Sunway està aquests dies completament dedicat als escacs. Les sis sales de convencions i reunions que disposen, així com els interiors del bar Vento, acullen les partides. L’organització també ha instal·lat una carpa exterior (entre l’hotel i la riera), on també es duen a terme partides.

Entre els participants hi ha alguns grans mestres dels escacs, com l’anterior campió, l’ucranià Anton Korobov. També hi ha altres professionals com els indis Nihal Sarin i Atul Dahale, l’uzbequitanès Nodirbek Abdussatorov, la indonesa Irene Sunkadar o l’espanyola Natacha Ben. Hi participen jugadors de 50 països diferents.

El torneig –finançat pel mateix hotel i que té a Frabncesc González com a director– es va inaugurar ahir, després de la jornada Queens’ Day celebrada diumenge i dedicada a les jugadores. Les partides en retransmeten en canals especialitats d’escacs, tant en anglès com en francès i castellà.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA4

Articles relacionats