Abigail Garrido trasllada a Protecció Civil la sortida espontània dels balls

Els balladors, baixant pel carrer del Pi
- Publicitat -

La sortida espontània ahir al migdia d’alguns balladors i grallers a la Festa Major de Ribes encara porta cua. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha traslladat els fets a Protecció Civil (Procicat), l’òrgan que regula el seguiment de la gestió de la crisi de la Covid-19, i ha anunciat que l’Ajuntament analitzarà els vídeos gravats per decidir si emprèn accions contra els impulsors.

Abigail Garrido ha qualificat la sortida com “una provocació”, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies i ha demanat “responsabilitat” a la gent que va sortir a la 1 del migdia contravenint els acords entre el mateix Ajuntament i la Comissió de Balls Populars de suspendre les sortides dels balls.

La sortida va aplegar centenars de persones a la plaça Marcer, el carrer del Pi i el carrer Major, tant colles de balladors com públic que s’hi va aplegar a veure-ho. Les imatges de seguida van provocar una onada de reaccions en contra del comportament dels assistents i, sobretot, els impulsors de la sortida. Garrido ha subratllat que “va ser una gran irresponsabilitat per part de les persones que van impulsar la sortida”. L’alcaldessa ha puntualitzat que hi van anar agents de la Policia Local ha intentar aturar l’actuació, però que els balladors “van continuar”. Els agents, segons Garrido, no van dispersar els assistents “per evitar conflictes”.

Entre les crítiques polítiques avui s’ha sumat la d’Óscar León, regidor de Ciutadans. Fem Poble van ser els primers a posicionar-se en contra dels fets.

Per la seva part, la Comissió de Balls Populars, com ja va fer ahir a la tarda, s’ha desmarcat de la sortida espontània, tot i que també ha afegit que analitzarà els fets.

Avui, dia de Sant Pere, no s’han repetit els fets. A les 7.15 hores han sonat les campanes i a les 10.30h s’ha celebrat l’Ofici de Festa Major. També hi ha hagut una representació teatral i la presentació de les Músiques de Festa Major, de David Puertas.

Notícies relacionades:
La sortida espontàbnia dels balls trenca les mesures de protecció (28 de juny de 2020)
La Festa Major de Ribes comença amb una inèdita edició sense balls populars al carrer (28 de juny de 2020)
Els Goigs de Sant Pere reviuen en un vídeo (28 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)


Articles relacionats