LOADING

Type to search

Editorial

Aire insuficient

La Generalitat va anunciar ahir les obertures que hi haurà a partir del proper dilluns en el context de limitacions amb motiu de la pandèmia. La novetat més significativa és que l’hostaleria podrà obrir de manera continuada des de les 7.30 i fins les 17 hores; és a dir, ja no hauran de tancar després de l’esmorzar i podran empalmar amb els dinars. L’altra mesura més destacada és la represa de les competicions esportives per a majors de 16 anys. També es permetran activitats als centres cívics si es fan a l’exterior i en grups de sis persones màxim. L’alleugeriment de mesures és un petit pas en una progressiva represa de la normalitat, que es preveu que encara sigui llarga i amb possibles riscos o rebrots. Fins que la vacuna no hagi arribat a un 70 per cent de la població, haurem de continuar convivint amb mesures de limitació de moviments. 

Resulta evident que el virus només es pot frenar i reduir amb l’aplicació de mesures restrictives, que evitin els contactes i les multituds, a més de la imprescindible prevenció de la mascareta, el gel i la distància. Però també seria aconsellable que la Generalitat revisés alguns dels barems que està utilitzant en l’aplicació de les mesures restrictives. Aquesta mateixa setmana, el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber, va demanar a la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant una reunió de representants territorial del sector turístic, que el Govern no faci servir la mateixa norma per a tothom sense tenir en compte el nivell de contagi de cada territori.

Sitges i Sant Pere de Ribes han assolit aquesta setmana uns indicadors de la Covid especialment baixos. Gairebé es tracta de dades pròpies del mes de juny, que van ser les més baixes en l’any de pandèmia que acumulem. Cal ser prudents i cautelosos, ja que el virus continua viu i, en qualsevol moment, pot reactivar la seva letalitat, si no s’actua amb la prevenció necessària. Però també cal que els representants del Govern –còmodament instal·lats en la nòmina pública– llegeixin amb més precisió les necessitats que tenen poblacions que viuen del turisme, com és el cas de Sitges. De poc serveix permetre que l’hostaleria obri tres hores més si no hi ha clients que hi puguin anar. El confinament comarcal està resultant especialment dolorós per a un municipi que està organitzat per viure de la gent de fora. L’impacte econòmic de la pandèmia en municipis com Sitges està tenint un cost per als empresaris i treballadors –i serveis col·laterals– difícilment assumible.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure