LOADING

Type to search

Entrevistes als candidats

Gilabert (PP): “Amagar principis és covardia”

José Antonio Gilabert és advocat penalista, un apassionat del mar i de l’esport i actualment també vicepresident segon de la junta del Club de Mar. 

Entrevista amb José Antonio Gilabert
Candidat del Partit Popular (PP)

Hi ha hagut cert daltabaix al PP de Sitges en escollir candidat. Com valora el procés i el resultat? 

El procés va ser molt senzill. Una altra cosa és que se sabia que es canviaria el candidat fa sis mesos, tot i que el portaveu no ho acceptava i no sabíem que seria jo. A més, ha estat positiu, s’ha incorporat gent nova i hem recuperat persones que s’havien allunyat. 

Com es defineix José A. Gilabert? 

Pragmàtic i pactista, amb uns principis i valors ideològics clars. Desconfio molt del polític que diu que l’important és la gestió. Si dius que et bases en la gestió, és una manera d’amagar els teus principis i és una mostra, en realitat, de covardia. 

Diuen de vostè què té molt clar el projecte per Sitges: seguretat, neteja…

Aquest projecte tan clar està fonamentat en que Sitges sigui una vila de referència internacional, tan a nivell turístic com residencial. Això passa perquè la seguretat i la neteja estiguin garantides i un model on hi tingui cabuda el sector privat per donar entrada a la societat civil. Sitges està en decadència.

Per què ho diu això?

És evident, tothom al poble ho diu: “esto no es lo que era”,  o “este no es el Sitges que había antes”, ho diuen perquè hi ha un problema de neteja crònic i tenim un problema de seguretat garrafal . Hi ha parts del municipi amb una situació alarmant, com a les Botigues i Garraf, on no s’hi ha donat cap solució. 

Vostès recolliran les demandes o fins i tot la candidatura del Margalló?

Tenim una reunió amb els veïns de Ginesta, de Garraf i Garraf 2 i de les Botigues i, a més, tenim un projecte que voldríem després estendre a tota la vila. No és una relació amb el Margalló però estic amb converses, perquè allí hi ha una necessitat imminent de seguretat. El projecte el presentarem avui a les Jornades de Repensar Sitges. 

Diversos partits han celebrat els actes de presentació, vostès esperen al maig igual que Ciutadans? 

Nosaltres vam ser els primers en anunciar els eixos del programa i els tres primers llocs de la llista, amb Aurelio Caballero segon i el Marcos Schwarzer Canals com a tercer, el mes de gener. Però és cert que per un tema de calendari estan primer les eleccions generals, que també són decisives per a Sitges i la gent ho sap. 

Aspira el PP de Sitges a governar? 

Sí.

En un context en que ja no hi ha espai per a majories, amb qui voldrien governar? 

Està clar que amb els partits que tenen els mateixos valors que nosaltres o semblants, com pot ser Ciutadans, o els que tinguin les mateixes prioritats i model que nosaltres. 

Com valora l’oposició del seu partit en la darrera legislatura, tenint en compte que també han donat suport en diverses ocasions al govern de Forns?

Crec que hauria d’haver sigut més contundent. Hi ha molts exemples, però no es poden aprovar uns pressupostos, com els anteriors, quan hi havia deixadesa del poble i partides per a l’AMI. Ha estat una legislatura perduda, perquè no s’ha arreglat res i tampoc no s’han buscat acords per solucionar problemes. Mira com està el tema de la neteja, per exemple! I m’agradaria que consti que la gent ha de saber també que amb les eleccions municipals, a part de triar els regidors, l’alcalde o el projecte del poble, s’escullen consellers comarcals i diputats provincials, que és on hi ha els calers i la veu sobre determinades competències, per exemple el Consorci Sanitari del Garraf. 

Per què ho diu això ara?

Perquè els partits locals, els independents, en realitat no tenen cap representació ni cap força ni a la Diputació ni al Consell Comarcal. Per això quan veig que es diu “només miraré pel poble”, amb llistes transversals penso que al final… no és res. Perquè si es parla de pactes no pot ser el poder pel poder. És un principi de la física… s’anul·len. 

La física també diu que els extrems s’atrauen, acabarà pactant amb la CUP?

Amb la CUP és difícil pactar, però hi ha una qüestió que s’ha d’estudiar molt. En el tema de la neteja nosaltres creiem que pot ser una gestió mixta, que es pot externalitzar una part i una altra municipalitzar i que sigui un reforç directament gestionat per l’Ajuntament. 

Com es presenta la campanya?

Estem molt animats. I tenim el repte que sempre ha tingut el PP a Sitges, que Sitges sigui un lloc de referència, partint de que el millor de Sitges és la seva gent. Ha estat sempre una vila pionera, com ho va ser en Ricardo Urgell, que no ha tingut cap reconeixement i a qui se li hauria de dedicar un carrer. Perquè Sitges és un dels pobles amb més personalitat i possibilitats d’Espanya, en que el sector públic i el privat han d’aprofitar totes les oportunitats. I l’oci nocturn n’és un bon exemple.

També pots veure