LOADING

Type to search

Actualitat

Arrenca la Gay Pride

La lectura del manifest va encetar els dies més intensos d’una setmana d’activitats

La Gay Pride està de celebració, amb el desè aniversari. A l’espera de la desfilada de la Gay Parade d’aquest diumenge, on s’esperen 2.000 participants amb vint carrosses, aquests dies s’han anat celebrant diferents activitats com la Cultural Sitges Pride, organitzada per l’associació Gay Sitges Link, que s’estendrà fins el 6 de juliol i que inclou una ruta pel patrimoni local.

La Gay Pride en aquesta edició té com a lema #thefightcontinues, va ser el tret de sortida el passat dimecres, al gran escenari situat al passeig de la Ribera, on s’ha llegit el manifest que començava així: “Què celebrem a Sitges durant aquesta setmana? Per què estem aquí reunits i combaten amb la nostra presència?” Unes preguntes acompanyades d’una reflexió: “Aquestes són les qüestions que un manifest ha de plantejar. Preguntes que ens hem de fer cadascú de nosaltres a títol individual i també tots plegats com a membres d’un col·lectiu divers com ho són els colors de la bandera que ens representa, la de l’arc de sant Martí.  El sant Martí de la capa esquinçada, el Martí Luther reformista i protestant, el Martin Luther King defensor dels drets civils dels negres als Estats Units”.

Entre els actes destacats aquests primers dies, a més dels espectacles, l’associació Gay Sitges Link preparat una exposició que recull alguns dels cartells de l’antiga discoteca Tráiler per promoure les mítiques festes que s’hi realitzaven. La mostra s’emmarca en el programa de recuperació de la memòria del col·lectiu gai a Sitges i ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Històric.Els esperats tributs musicals i altres espectacles completen una intensa programació fins el diumenge, en que la desfilada i la festa de cloenda acomiadaran la desena edició de la Gay Pride de Sitges, considerada de les millors del món.