Arrenquen els vuit dies amb més perspectiva de gènere

El quart Festival Dona ofereix propostes de cinema, teatre i música per visibilitzar les desigualtats entre homes i dones

El Festival Dona-Art  acull la primera edició del certamen de curtmetratges FemiFilms, sobre el gènere femení, sota el leit-motiv Vaja, quin privilegi!, obert a tots els públics. El concurs va convocar-se al maig a través de les xarxes socials, amb la complicitat del Festival de Cinema Fantàstic, i tenia com a objectiu remoure la consciència de la societat i visibilitzar les dones. La proposta va tenir molta repercussió i l’organització va rebre més de 400 treballs per Instagram, detalla Artigas.

El jurat, format per Ona Anglada –cocreadora i guionista de la sèrie Les de l’hoquei–, Àngel Sala –director del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges–, Owen John Holden –director del festival de cine LGTBIQ+ Endimaris–, Gabriela Garcés –fundadora de Coofilms–, Javier Rueda –director del Festival de Cinema Fantàstic de Molins de Rei– i Sònia Herrera –doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona–  va emetre el seu veredicte ahir al Casino Prado, en una gala conduïda per Madame Hiroshima, i que cercava premiar “dones i projectes amb mirada de gènere”.

Els detalls i tota la programació del festival, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar la versió en paper als punts de venda habituals i la versió en PDF a la plataforma digital iQuiosc.cat.

Articles relacionats