LOADING

Type to search

Actualitat

Arriben noves ajudes per a emprenedors

Botiga al carrer Sant Francesc

El Ple ordinari de dimecres va aprovar els nous ajuts als emprenedors, proposat pel Govern i que va tirar endavant amb el suport de tots els grups. El Ple va tenir fins a 20 punts de l’ordre del dia a debatre, entre els quals es va aprovar l’adjudicació del contracte per a la gestió i explotació del bar del Camp Pins Vens, la modificació de les bases específiques de la concessió de subvencions per a projectes esportius o la transformació de la Sareb en un instrument per garantir el dret a l’habitatge i els mecanismes de cessió als ajuntaments.

Les noves bases reguladores dels ajuts econòmics a l’emprenedoria i creació de noves empreses suposen mantenir una partida d’ajut als emprenedors, tot i que lluny dels 850.000 euros que l’Ajuntament va dedicar a les empreses el 2021, a causa de la crisi de la Covid. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, va ressaltar que el seu objectiu és fomentar l’emprenedoria i la creació de noves empreses a Sitges, amb el consegüent augment del teixit productiu i la generació dels llocs de treball.

Es tracta d’una concurrència no competitiva; és a dir, que tothom que compleixi els requisits rebrà l’ajut. En aquest sentit, Escolà ha explicat que l’import màxim serà de 6.000 euros i si l’activitat es desenvolupa al domicili de residència l’import màxim de 1.000 euros. Es permetrà també la compensació dels deutes amb l’Ajuntament sempre que aquest no sigui superior a l’ajut atorgat. L’objectiu és que l’empresari pugui pagar les despeses inicials a l’hora d’obrir un negoci i cobrirà els projectes tècnics, les obres realitzades, les instal·lacions del local, les compres de mobiliari, l’equipament tècnic informàtic, les peces notarials i registrals de marques i patents, les 3 primeres quotes de l’associacionisme empresarial local i el 10 per cent de la compra de l’estoc inicial per l’obertura.

A l’edició en paper s’hi expliquen tots els acords del Ple de dimecres passat. Podeu trobar el setmanari als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA


ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure