LOADING

Type to search

Editorial

Auditoris

A L’Eco de la setmana passada donàvem notícia dels darrers avenços en el llarg projecte per a construir un auditori a Aiguadolç, en els terrenys del camp municipal. No és res de nou, ja que la proposta fa anys que està damunt la taula i en aquestes mateixes pàgines n’havíem parlat en anteriors ocasions. Però recentment hi ha hagut nous moviments que han permès que el pla comenci a ser valorat a Madrid, amb l’objectu d’aconseguir finançament extern. El regidor de Turisme i Projectes Estratègics, Luismi García, ben connectat amb les altes instàncies del PSC, ha començat a obrir les primeres portes a un projecte que, en cas d’anar endavant, necessitarà un temps llarg d’elaboració i permisos. De fet, tan llarg com que abans s’haurà de construir un nou camp de futbol a Pins Vens per donar resposta a totes les necessitats dels clubs locals. L’Ajuntament ja té el projecte d’aquest camp en marxa. Fa uns mesos el va treure a concurs, tot i que el va declarar desert, i ara el vol reactivar de nou.

Més enllà de les polèmiques entre partits –que realment interessen poc a la ciutadania, que n’està absolutament al marge–, la concentració de la major part dels equipaments esportius a Pins Vens està carregada, no només de lògica, sinó que respon també a una coherència plena des d’un punt de vista logístic, de serveis i de projecció. La recent construcció del Nou Santa Bàrbara a Pins Vens ha estat un element altament positiu per al rugbi local (com es va poder veure dissabte, en l’èxit rotund de l’organitació de la Supercopa catalana) i ha permès, a més, que aparegui una nova activitat, com l’hoquei herba. Un tercer camp en aquesta mateixa zona permetria dibuixar una zona esportiva –junt amb les dues pistes del pavelló– altament competitiva a nivell de municipi i beneficiosa per al conjunt de disciplines esportives.

I en uns mateixos termes, la creació d’un nou auditori a Aiguadolç afavoriria la creació d’un hub que beneficiaria el conjunt de l’activitat econòmica i cultural de la vila, especialment la vinculada als festivals. Casos com el de Canes –capital europea dels esdeveniments culturals i econòmics– constitueixen un bon exemple de com la suma d’esforços públics i privats aporten valor repartit.

Un nou auditori com aquest hauria de resultar perfectament compatible amb la lloable i enginyosa proposta que està treballant el Retiro per a convertir el saló – teatre també en un auditori, que actuï com a espai polivalent per a tota mena d’esdeveniments culturals, així com convencions. Una iniciativa que resultarà positiva per a l’entitat, però també per al conjunt de la vila.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure