Augmenta l’incivisme relacionat amb la tinença de gossos

- Publicitat -

La Policia Local de Sitges ha notificat durant els darrers mesos diferents incidents relacionats amb la tinença de gossos a la vila. Entre les infraccions comeses pels propietaris dels animals, les més freqüents són les baralles entre els propis gossos, el fet de portar-los deslligats o la possessió de races potencialment perilloses sense cap tipus de permís.

En el cas de les baralles, la policia va notificar, al llarg de tot el 2020, un total de dotze denúncies, una xifra condicionada pels tres mesos de confinament i que enguany ja ha estat superada, ja que els conflictes ascendeixen fins als disset.

Un altre tema delicat és el dels Gossos Potencialment Perillosos (GPP). Aquest tipus de gos, que suposa el 10% dels 1.170 cans censats a Sitges, requereix una llicència especial, ha d’anar sempre per la via pública lligat i amb morrió i necessita viure en un espai adequat. Pel que fa als amos, és obligatori que aquests presentin una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil, adjuntin una certificació de capacitat física i aptitud psicològica i acreditin un certificat que determini que estan exempts de tenir antecedents penals.

A L’Eco hi ha les valoracions dels actors Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORAArticles relacionats