LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions 26M

Aurora Carbonell investida primera alcaldessa de la història de Sitges

La sessió ha estat antagònica mostrant elogis i retrets, confiança i desencís amb el tripartit (ERC, SGI i GS) que governarà la vila els propers quatre anys.

Aurora Carbonell ha estat investida alcaldessa de Sitges, aquest migdia, al saló de plens de l’Ajuntament, amb nou vots favorables. Els aplaudiments del públic congregat fora de l’edifici, a la plaça, celebraven un canvi de tendència que posa al capdavant del lideratge de Sitges una dona –per primera vegada en la història– i a ERC, en una coalició que ha sumat forces amb Sitges Grup Independent (SGI) i Guanyem Sitges (GS), els nous socis d’un govern que ha comptat també amb el vot de Comuns Verds (CV) per a la investidura, però que, de moment, ha descartat sumar-se al pacte i que ha demanat a Carbonell que “no falli” en la confiança dipositada. Tot al contrari que SGI, que trenca uns vincles històrics amb CiU, sumant-se a un govern que es defineix “progressista, municipalista i amb polítiques transformadores”. Un solemne David Martínez al capdavant de la formació, ha reiterat la seva voluntat de no decebre i ha posat límits desmentint algunes de les acusacions que l’han perseguit, com que el pacte amb ERC s’havia ideat prèviament a les eleccions. Per la seva banda, Guanyem Sitges, que s’estrena amb responsabilitat al govern, ha insistit en la necessitat d“entesa”, en un plenari fragmentat amb nou forces representades, d’ideologies oposades en alguns casos, per centrar-se no en el que els separa, sinó en el que els uneix, “l’estima per Sitges”.

La majoria dels partits, tot i no recolzar el govern investit, han mostrat elegància i bons desitjos tant a les diferents formacions com a la recentment estrenada alcaldessa, a excepció d’una contundent Mònica Gallardo (Junts per Sitges), que ha remès a Carbonell un seguit de retrets per evitar un pacte conjunt entre les dues forces més votades i que hagués servit per repetir la coalició dels darrers quatre anys. El missatge final a la nova alcaldessa, que sigui “digna hereva” del govern que ha encapçalat Miquel Forns, en el darrer mandat. Amb silencis i obviant fins i tot anomenar les sigles dels partits que comparteixen govern, un emocionat Ignasi Rubí, que gairebé no ha pogut contenir les llàgrimes, ha assenyalat els desacords en les negociacions prèvies amb les formacions del tripartit.

Elegància des de la resta de partits amb un Luís Miguel García (PSC) qui ha elogiat Carbonell perquè considera que “ja era hora” que Sitges tingués una dona liderant la vila; un Manuel Rodríguez (Ciutadans) que ha expressat la seva voluntat de posar Sitges per sobre dels colors, demanant a tots els partits “empatia i respecte”, i un José Maria Martínez (El Margalló) satisfet per un “somni fet realitat”, el de representar els veïns de les Botigues dins del plenari.

Prèviament, els 21 electes han jurat o promès els seus respectius càrrecs de regidor amb formules, fins i tot, innovadores en nom de Déu com Ignasi Rubí, o per les seves famílies, els sitgetans i les sitgetanes, com els regidors de SGI o CV.

La institucionalitat de l’acte trencava la solemnitat quan Aurora Carbonell i la resta dels regidors que conformen el govern han baixat a la plaça de l’Ajuntament per celebrar la investidura amb militants i simpatitzants dels respectius partits i l’inici d’un canvi de tendència que trenca amb el passat de Sitges de les darreres quatre dècades.