LOADING

Type to search

Entrevistes als candidats

Martínez (SGI): “Cal revertir la situació actual ”

David Martínez Lluís és diplomat en Turisme, està casat i és pare de dues nenes. Una persona estretament vinculada a l’esport sitgetà, sobretot al mar i a la natació, al folklore i a les tradicions locals. 

Entrevista amb DAVID MARTÍNEZ LLUÍS
Candidat del Sitges Grup Independent (SGI)

Nou cap de llista del SGI, com assumeixes l’herència i estar al capdavant del partit?

Pel que ens arriba, la renovació s’ha rebut positivament tant a nivell de candidat com de llista. Vinyet Lluís ha deixat el llistó molt alt, però tenim ganes de treballar no només per mantenir-ho sinó per superar-ho. 

De la dreta a l’esquerra, com s’aconsegueix una llista amb ideologies tan oposades?

I també amb residents estrangers per l’entesa amb United for Sitges. Quan seiem a taula parlem de Sitges i de res més. Creiem que “Sitges som tots” i hem d’oblidar el Sitges de tota la vida, com diuen els anglesos open mind i integrar totes les ideologies, cultures i nacionalitats. Realment som transversals.

La renovació implica una nova forma de treballar?

Mantenim la línia continuista com a partit municipalista, que té com a objectiu treballar per Sitges, multilingüe, i transversal. La renovació és per donar-li un aire nou, prendre decisions que encara no s’han arribat a prendre i afrontar el futur amb valentia.

Com quines decisions?

Sitges està en un moment complicat. Calen decisions per revertir la situació actual en matèria de neteja, seguretat, via pública… Hi ha d’haver un canvi global a nivell administratiu i d’Ajuntament, que els treballadors estiguin motivats, que els regidors treballin i s’hi dediquin assumint les responsabilitats del càrrec.

Afavoreix no tenir una supraestructura de partit?

La gent està disgustada amb els darrers quatre anys i creuen en el nostre projecte perquè no rebem directrius, prenem les nostres decisions i no tenim l’aspiració d’aconseguir un càrrec superior en una altra administració.

La cara i la creu, podria jugar en contra quan es visitin administracions superiors?

No ens espanta aquest escenari. S’ha demostrat que governs municipals amb representació a la Generalitat o a l’Estat tampoc han aconseguit res. Cal valentia, presentar els projectes, demanar, escoltar i ja està. 

Al Repensar Sitges presentàveu els estatges esportius com a dinamitzadors turístics. Algun altre projecte transformador?

El presentarem en unes setmanes. Estem enllestint un projecte global de Sitges com a destinació de qualitat que beneficiï a tots els sectors econòmics.

Implica que ara no ho és una destinació de qualitat?

Hem perdut qualitat amb el turista que ens visita. Hem de saber on volem anar i com fer-ho. L’aposta és per un turisme familiar, de mig alt poder adquisitiu, principalment del nord d’Europa, i relacionat amb el turisme esportiu. Si volem un Sitges de qualitat ens ha de visitar un turisme de qualitat i li hem d’oferir qualitat sinó no pots vendre res. 

És un plantejament a llarg termini?

Sitges ha de tenir un projecte a 15 o 20 anys, no és per quatre anys, és pel futur de la vila. Considerem que els projectes han de ser consensuats i que si són bons per a Sitges han de continuar independentment de si canvia el color del govern. Que hi hagi un full de ruta a seguir i consensuat. 

Amb una major implementació de la participació ciutadana? 

És vital, com també ho és aprofitar el talent local, que en tenim i no se’l truca. Qui millor per treballar per al seu poble?

Com valora l’actual preu del lloguer, tant en l’àmbit de l’habitatge com el comercial?

És la llei de l’oferta i la demanda, però alguna cosa s’ha de fer. No pot ser que la gent de Sitges, jove i no tan jove, hagi de marxar.

El nou SGI denota una major sensibilitat mediambiental…

Sí, s’inclou al programa per primera vegada com a eix clau, perquè s’ha de cuidar l’entorn, mantenir pulmons verds dins de la vila i regenerar les platges per a que tinguin qualitat sense perjudicar el fons marí. 

Detecta altres necessitats?

La dedicació. Sitges necessita polítics que treballin els 365 dies de l’any, que coneguin els problemes i escoltin, que prenguin i donin solucions. Tothom amb qui parlem es queixa perquè no se l’escolta i qui s’escolta no veu reacció. 

Però no depèn només dels polítics, ja es referia abans a la motivació dels treballadors…

Sí, cal saber com funcionen els departaments, quines necessitats tenen, com solucionar-les, i fer canvis consensuats amb els sindicats. Els treballadors municipals han de ses corresponsables i tenir ganes i il·lusió perdesenvolupar projectes engrescadors. A més, cal deixar enrere les preferències per persones i empreses properes a l’Ajuntament.

Apunta al contracte de neteja? 

No sabem com ha anat però el que és cert és que de les quatre empreses que optaven, tres han estat descartades i ara veurem com ho maneguem perquè Sitges no estigui brut aquest estiu. 

Com imagines Sitges el 2050?

Amb gent jove. Un referent  turístic mundial, net i segur, on hi cabem tots, amb serveis de qualitat, i que ens faci sentir orgullosos. Un Sitges feliç.

També pots veure