LOADING

Type to search

Actualitat Ribes

Can Salvador Miret acollirà un centre d’atenció per a les persones LGBTIQ+

El ple municipal de Sant Pere de Ribes aprova per unanimitat el desenvolupament del Servei d’Atenció Integral local per a les persones del col·lectiu

Concentració del Dia de l’Orgull a la placeta de la Masia de Can Puig.

Sant Pere de Ribes fa un pas més per apropar-se a les necessitats i reivindicacions del col·lectiu LGBTIQ+. Després que, ara fa dos anys, es formés, en el nou mandat, la regidoria d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI, ara el municipi comptarà amb un Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones del col·lectiu. Així s’ha aprovat al ple municipal d’aquest dimarts, per unanimitat de tots els grups polítics. Es tracta d’un servei, lligat al Departament d’Igualtat de la Generalitat, que, principalment, atendrà les persones del col·lectiu que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència arran de la seva orientació sexual o identitat de gènere. També farà tasques d’assessorament i de sensibilització de la població. En un moment on les agressions LGTBI-fòbiques estan augmentant arreu de l’Estat, el col·lectiu reivindica, més que mai, espais com aquests.

“És una necessitat primordial”, recalca Pere Avilés, membre del col·lectiu el Punt R, entitat ribetana que treballa pels drets LGBTIQ+. “Aquest tipus d’equipaments no només es dediquen a abordar agressions, sinó que ofereixen atenció de proximitat a les persones”, explica. Aquesta qüestió és, bàsicament, la que més aplaudeixen des del col·lectiu, ja que, fins ara, al municipi no hi havia cap centre de referència on es poguessin dirigir aquestes persones, ja fos per agressions, però també per demanar informació o assessorament. De moment, el SAI oferirà atenció directa a les persones usuàries mitjançant cita prèvia de la bústia genèrica SAI@santperederibes.cat, que entrarà en funcionament properament. Tot i això, l’objectiu del consistori és que el centre ocupi uns espais a Can Salvador Miret, un cop finalitzi l’arranjament d’aquest edifici.

T’expliquem tots els detalls d’aquesta iniciativa a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure