Cap positiu de coronavirus a l’Hospital

Els Bombers de Sitges van visitar ahir al vespre l’Hospital per agrair la tasca dels professionals i donar ànims als residents
- Publicitat -

L’Hospital de Sant Joan Baptista no té cap cas positiu de Covid-19. El centre va obtenir ahir la segona tongada de les 69 proves PCR efectuades i totes han donat negatiu. Els tests han estat realitzats entre el personal que té relació amb els residents, a més d’una resident que tenia problemes respiratoris i que també ha donat negatiu.

Tan bon punt, l’Hospital va disposar d’un primer paquet de proves PCR, va optar per destinar-les al personal que té contacte amb els residents; és a dir, gerocultores, netejadores, tècnics, personal de manteniment, de comunicació i de recepció. Es tracta de 68 treballadors sobre el total de 94 que disposa la Fundació. Com que els residents ja més d’un mes que només tenen contacte ab aquest personal, si les proves sortien negatives era un senyal inequívoc que ni hi havia cap resident infectat. I així ha estat.

Primer es van fer 60 proves, de les quals es van obtenir els resultats dimecres i ahir van arribar els nou restants. Des de començament de setmana, hi ha una usuària que havia estat aïllada per problemes respiratoris, tot i que sense febres altes. A aquesta resident també se li va fer la prova i ha donat negatiu.

Els responsables del centre estan satisfets pels resultats, tot i que han evitat cap mena de triomfalisme. “Això és una cursa de fons, no paren de repetir. Una de les claus que ha permès a l’Hospital obtenir els bons resultats –si més no, fins ara– va ser avançar-se a les mesures de protecció i prevenció que va dictar la Generalitat. L’aturada del contacte dels residents amb l’exterior va ser una mesura que, al principi, no tothom va compartir, però que ha resultat efectiva.

A l’edició en paper de L’Eco d’aquesta setmana tractem abastament la situació que viuen les tres residències de Sitges (Hospital, Las Magnolias i Sitges Park) i la de Ribes (El Redós), amb un elevat nombre de contagis i, fins i tot, defuncions.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA

Articles relacionats